Slik kan du bruke trespiler i innredningen

Skap liv, varme og kontraster i hjemmet med trespiler, som kan brukes på alt fra vegger og tak til bord og sengegavler.

Om trenden

Instagram har i høy grad avslørt nordmenns forkjærlighet til spiler. Det sosiale mediet bugner med inspirasjon til hvordan du kan bruke spiler i tak og på vegger samt skape unike DIY-prosjekter eller elegant avskjerming av spiler.

Her kan du få vite mer om trenden og hente inspirasjon til hvordan du kan innrede med de populære spilene.

Spiletaket har mange fordeler

Utover å tilføre varme og eleganse til innredningen kan spiler også ha en positiv effekt på akustikken i rommet.

Her har man laget et tak av spiler som matcher både dørene og trappetrinnene og som samtidig står i fin kontrast til det rå betonggulvet og de sort/hvite kjøkkenelementene.

Det populære runde spilebordet

To av de største trendene akkurat nå utfyller hverandre godt, nemlig runde bord og trespiler.

Mange har kastet seg ut i å skape det vakre, runde bordet med spilefot selv, og det skulle faktisk være ganske enkelt. Dersom du ikke har lyst å begi deg ut i prosjektet har store produsenter som Vipp også designet et lignende bord med spilefot.

De fine spilene på foten gir bordet en spennende dimensjon og gjør at det skiller seg ut i innredningen og fungerer som blikkfang når man trer inn i rommet.

LES OGSÅ

Bring liv og varme inn på badet med spiler

Baderommet skal ikke bli snytt for spilenes vakre effekt, og her er spesielt baderomsmøbler med spiler populære.

Spilene er et annerledes og mer livlig alternativ til et hvitt og kjedelig baderom, og det er en smart måte å tilføye varme og glød til badet, som ofte har en tendens til å være dominert av kalde farger og materialer.

Del opp rommene med spiler

Hvis du syntes at rommene flyter sammen er spiler effektive som romdelere. Du kan selv bestemme hvor mye luft som skal være mellom spilene og på den måten hvor oppdelt rommene skal være.

Her har man brukt spiler som en lett og luftig romdeler, men med et fokus på å beholde flyten og sammenhengen mellom de to rommene så man fortsatt kan følge med på hva som skjer i hvert enkelt rom.

Som en fin detalj fortsetter spilene i taket og bidrar til en gjennomgående rød tråd i innredningen.

Elegant inngangsparti med mengder av lys (og avskjerming)

Vinduer gir lys og luft til innredningen. Men med vinduer er du også veldig blottlagt i ditt eget hjem og nettopp her kan spiler bli en god venn.

Hvis du vil skape et vakkert inngangsparti med masse lys kan du som her lage et gulv-til-tak vindu ved siden av hoveddøren og skjerme dette med spiler, så forbipasserende ikke kan kikke direkte inn.

Det er en elegant løsning som sikrer at entreen er lys og innbydende, samtidig med at ditt privatliv blir innenfor hjemmets fire vegger.

Spiler på kjøkkenet

Akkurat som på badet kan spiler også brukes til å gi varme og liv på kjøkkenet.

Du kan begrense deg til å ha spiler på skuffene for å beholde det minimalistiske utrykket, eller du kan gå all in og lage alle kjøkkenelementene med spiler for å skape et unikt og iøyenfallende uttrykk.

I begge tilfeller skaper spilene en fin kontrast til bordplaten og de hvite veggene og tilfører samtidig personlighet og liv til innredningen.

DIY-projekt med spiler

Mangler du et sted hvor du kan stille frem yndlingsbøkene dine eller sette frem en fin vase? Så kan du bygge en pidestall nøyaktig som du vil ha den og pynte den med spiler som prikken over i'en.

Det har man lykkes med her, hvor pidestallen fyller et tomt hjørne og samtidig fungerer som blikkfang når man trer inn i rommet.

Dekorer veggen med spiler

Et alternativ til en malt eller tapetsert vegg er en spilevegg. Det skaper et spesielt liv på veggen som kan være vanskelig å oppnå med maling eller tapet, også har spilene en positiv effekt på akustikken i rommet.

Du kan for eksempel dekorere veggen i et hjørne med spiler for å skape følelsen av å ha et rom i rommet - det skaper de perfekte rammene for et hyggelig lesehjørne og det kan være med på å myke opp et stramt og minimalistisk uttrykk.

Sprit soverommet opp med en hjemmelaget sengegavl

De populære sengegavlene laget av spiler er etterhvert å finne i mange norske hjem. Og vi elsker den smarte løsningen som til og med er enkel å lage selv.

En sengegavl av spiler kan pynte opp selv det mest kjedelige somverommet, og hvis du kaster deg ut i å lage sengegavlen bestemmer du selv hvordan uttrykket skal være.

Sengegavlen kan “sveve” på veggen over sengen, eller den kan fortsette helt ned til gulvet som er tilfellet her. Plasser sengegavlen av spiler på en farget vegg for å la treverkets vakre og varme farge komme enda mer til sin rett.

LES OGSÅ