Slik dekker du et vakkert høstbord

Her får du inspirasjon og tips til hvordan du kan dekke bordet ditt med høstlig pynt og farger.

Pynt med sesongens råvarer

Høsten er en god sesong for fikener. Ikke bare er de lettere å skaffe på denne årstiden, med de passer også godt inn i høstens flotte samt rolige farger. Med deres mørkelilla skall og burgunder-røde fruktkjøtt, kan fikener tilføye litt farge til borddekkingen og skape en frisk høststemning.

Fargerik dekorasjon

Selv om det ikke skal dekkes opp til et stort selskap, kan en enkel dekorasjon også gjøre underverker for høststemningen i hjemmet. Kombiner for eksempel forskjellige fine glass i varme høstfarger sammen med lange lys og blomster.

Elementer fra naturen

Naturen er til stor hjelp når høstbordet skal dekkes. Her kan man finne alt fra flotte fargerike blader til dekorative grener. Fordelen ved å bruke ting direkte fra naturen, er at det er lett tilgjengelig og at det skaper en autentisk og levende høststemning.

Dekorative oransje gresskar

Oransje er en farge de fleste av oss forbinder med høsten. Dette skyldes fargens synlighet ute i skogen på denne årstiden og ikke minst pga. de klassiske oransje gresskarhodene. Bruk en hyggelig høststund på å dekorére og skjære gresskarhodene sammen med barna, som deretter kan stå fremme og pynte bordet.

Eventyrlig stemning

Ikke vær redd for å bruke og blande farger. Her er den hvite duken pyntet med gresskar, eukalyptus blomster, servietter i en brent gul farge, røde blomster, gullbestikk og selvfølgelig lange lys. Dette er en gjennomført borddekning som garantert vil få dine gjester i høststemning.

Nordisk minimalisme

Dersom du liker en mer nordisk og minimalistisk stil, kan du la deg inspirere av denne fine borddekkingen. Kombinasjonen av det stilrene og de naturtro delene, skaper et enkelt uttrykk - men gir fortsatt en stemning av høst.

Her har det blant annet blitt brukt bomullsgrener, et enkelt nordisk servise, levende lys samt gull og bronseelementer som tilføyer et varmt uttrykk.

Ta skogen med inn

Dekk et overdådig bord med elementer fra naturens egne dekorative muligheter. Gjør borddekkingen autentisk ved å bruke tørkede blomster og blader, grener og bær i flotte farger samt røde epler.

I tillegg til dette kan man gjøre som her og tilføye en fin, rutete duk i matchende høstfarger, som gir hyggelige assosiasjoner til skogturer.