Stilige stoler til spisebordet

Gode stoler gjør at vi blir sittende ved bordet selv om middagen er fortært og vinflaskene er blitt tomme. Her er nyhetene som gjør at du aldri vil gå fra bordet!

Festklart!
© Thomas Dahl

Fra venstre:

CH33 i svart bøk med svart skinn, 5528 kr, Carl Hansen & Søn/Tannum.

ASAP Chair i svart med svart skinn, 4397 kr, Paustian.

Knot Chair, svart ask med naturfarget papirgarn, 3080 kr, Normann Copenhagen/Dkno.

Eames Plastic Chair DSW, i svart versjon med svartlakkert treunderstell. Finnes bare i begrenset opplag, 3688 kr, Vitra.

Nerd Chair i rosa ask, 2695 kr, Muuto.

Minuscule trukket med tekstil og lær, ca. 12 800 kr, Fritz Hansen.

Spisebordet T1 i ask, lengde 240 cm, ca. 12 260 kr pluss frakt, Frama.

Taklampen Under the Bell er laget av fibre fra resirkulerte plastflasker, 4295 kr, Muuto. På bordet står et utvalg keramikk fra den danske butikken Stilleben. Gulvteppet Peas i ull fås i flere farger og størrelser, fra 1199 kr, Hay.

Prisvinner
© Produsentene

Visu med treben og polstring er laget av Mika Tolvanen, som nettopp har mottatt Bruno Mathsson-prisen for designen av stolen. Fra 3250 kr, Muuto.

Frisk og formstøpt
© Produsentene

Elle Chair av Eugeni Quitllet produseres av italienske Alias, og består av en ramme i aluminium og et skall av formstøpt plast. Fås med eller uten polstring og i flere farger. Fra 3520 kr, Expo Nova.

Herlig hyllest
© Produsentene

Vigna Chair fra italienske Magis er Martino Gampers hyllest til den gamle Wiener-stolen. Fremstilt i kraftig ståltråd med støpt plastsete. 1700 kr, Black & White Studio.

Stilrent med struktur
© Produsentene

Cafe Chair er designet av Jonathan Prestwich for nederlandske Arco, og er en trestol med heklet rygg. Fås i fire farger. 5572 kr, Expo Nova.

Svanemerket
© Produsentene

Gute er en svanemerket stol fra svenske Källemo. Utformet i bjørk, med armlener i metall og med lærdetaljer. Stolen fås også uten armlen. Designet av Mattias Ljunggren. 6465 kr, Tannum.

Hedersplass
© Produsentene

Aros er designer Anders Nørgaards hyllest til gamle mestre som Hans J. Wegner og Børge Mogensen. Her vist i en svart utgave med skinnsete. Fra 3380 kr, PJ Furniture/Illums Bolighus.

Hel ved
© Produsentene

Lento Chair er laget av Harri Koskinen for finske Artek. Den er fremstilt i formpresset bjørkefiner. Fra 3480 kr, Tannum.

Tøff trio
© Produsentene

Fra venstre:

Stolen Piano er designet av Vilhelm Wohlerts og ble satt i reproduksjon av Stellar Works i 2012. Den fås i forskjellige tresorter. Fra 4600 kr. Kontakt Frama for nærmeste forhandler.

Arne Jacobsens gamle klassiker Myren kommer nå også i mørkbeiset eik, 4200 kr, Fritz Hansen/Tannum.

PP58/PP68 var Hans J. Wegners siste spisebordsstol, designet i 1987. Nå er den frisket opp med en rekke nye farger, for eksempel denne mørkegrønne nyansen. Fra 6500 kr, PP Møbler/Illums Bolighus.

Italiener
© Produsentene

Chicago er håndlaget i Italia og designet av Bolia Design Team. Fås i massiv eik eller ask med eller uten pute. Fra 3699 kr, Bolia.

Fra søppel til sitteplass
© Produsentene

The Broom Chair er designet av Philippe Starck for Emeco, og er fremstilt av industriavfall. 2000 kr. Kontakt Henrik Ohlson Agenturer for nærmeste forhandler.

Klassiker
© Produsentene

Nub er Patricia Urquiolas vellykkede designhyllest til den klassiske pinnestolen. Den produseres av Andreu World og er nå kommet som spisebordsstol. Fra 6830 kr, Exó Møbelstudio.

Med bena i kors
© Produsentene

Razor X er designet av Mauro Lipparini for Bonaldo. Pris på forespørsel, DFU Møbler.

Ny vri
© Produsentene

Ikoniske Saya er laget på Lievore Altherr Molinas tegnestue, og fås i tre farger og med ben i enten tre eller forkrommet stål. Fra 2780 kr til 4840 kr, Arper/Black & White Studio.

Skinnstol
© Produsentene

Ode fra italienske Giogetti er designet av Chi Wing Lo, og har gummilakkert understell og skinnpolstring. 12 000 kr, Kiil Interiør.

Kremtopper
© Produsentene

Ottawa er designet av Karim Rashid, og fås i mange ulike stoff- og lærtyper. Fra 3395 kr, BoConcept.

Godt polstret
© Produsentene

SM69 er en lav, overpolstret stol med understell i børstet stål. 4335 kr, Krosby Møbler.

Nye ben
© Produsentene

About A Chair er designet av Hee Welling, og kommer nå i en ny utgave med treben. Fås både med og uten polstring. Fra 1899 kr, Hay.

Mykt og godt
© Produsentene

Husk har hardt ytterskall i plast, men er myk på innsiden, og fås med forskjellige typer ben. Laget av spanske Patricia Urquiola for B&B Italia. Fra 9490 kr, Expo Nova.

En touch messing
© Produsentene

Stolen Lunar er designet av Space Cph. for Stellar Works. Lunar er fullpolstret og har treben med messingavslutning. 6500 kr. Kontakt Frama for nærmeste forhandler.

Rene linjer
© Produsentene

Mila er designet av Niels Bendtsen for nederlandske Montis. Bena er i tre og setet med polstring fås i skinn eller tekstil. Fra 5100 kr, Tannum.

Tivoli rundt bordet
© Produsentene

Tivoli-stolen er designet av Verner Panton og kommer i mange farger. Fra 3441 kr, Montana.

Flere typer tre
© Produsentene

Showtime fra BD Barcelona Design er formgitt av Jaime Hayon. Fås i ulike tresorter, med eller uten polstring og med flere typer ben. Fra 6270 kr. Kontakt QQ Design for nærmeste forhandler.