Nyheter fra designverdenen

Greige glamour og rene linjer. Her får du siste nytt fra designverdenen.

Greige glamour
© layeredinterior.com

Det håndvevde ullteppet Cubes har et luksuriøst snev av 20-tallet over seg, men på en dempet, nordisk måte. Og er du i tvil om det passer hjemme, send et bilde til svenske Layered og få råd! Fra 8900 kr, layeredinterior.com.

Trygt samarbeid
© morildnorway.com

Mandal Veveri – som står bak de nydelige Bunad-
pleddene – har slått seg sammen med klesmerket­­
Morild Norway og laget lune sjal i ren lammeull. Og ikke nok med det: De inneholder­ reflekselementer slik at du alltid er synlig i mørket! 1999 kr, morildnorway.com.

Prisvinner
© Blåmann

Den tidløse Stockholm-serien designet av Mario Ruiz for Punt ble tidligere i år tildelt designprisen Red Dot for sitt stilrene uttrykk. Nå har familien fått et nytt medlem, en skjenk tilrettelagt for integrert­ teknologi. Bortsett fra gamle telefoner da, de må ligge oppå. 50 760 kr, Blåmann.

Kubistisk
© Menu

men du ser kanskje hva det er? Lysestakene designet av Erik Olovsson­ kan bli lave eller høye alt etter hvor mange du stabler oppå hverandre. 439 kr, Menu.

Alt for hånd
© anour.dk

Bak danske Anour finner vi arkitekt Arash Nourinejad­, som for hånd lager vakre lamper tuftet på dansk design­­tradisjon. Han startet opp i 2007, men med årene har flere og flere sett lyset i det elegante formspråket­, oss inkludert. Lamper i messing­, fra 9120 kr, anour.dk.
Distributør i Norge: Lampestudio by studio Kvänum, www.lampestudio.no.

Lang levetid
© Verket Interiør

Det er en god idé å gå for møbler designet for hoteller, restauranter og andre offentlige steder, slik som stolen Saari av Lievore Altherr Molina for Arper. Da vet man at man får noe varig, både i form og kvalitet. Fra16 650 kr, Verket Interiør.

Spansk dreining
© noesdesign.com

Tradisjonsrike materialer møter moderne design­ i lampeserien Flame fra Pott. Pendlene er håndlagd i terrakotta i Totana, en liten landsby sørøst i Spania. Vi spår suksess! 1900 kr per stykk, noesdesign.com.

Nette lydbølger
© libratone.com

Du legger kanskje ikke merke til den? Det er fordi den nette høyttaleren Libratone Zipp sklir galant inn i omgivelsene på alle vis. Bortsett fra lyden, da, som er både høy og god. 2966 kr, libratone.com.

Inn med natur
© Lene Bjerre Design

Hvordan går det med
oasen der hjemme? Ja, for du har vel introdusert grønne planter en masse, du også? Om du synes det blir litt voldsomt med store keramikkrukker til gulvvariantene, kan lette kurver gjøre susen. Som denne fra Canta-serien i flettet vannhyasint. Fra 937 kr, Lene Bjerre Design.

Rene linjer
© Invit

Bordet Fayland, tegnet av den engelske arkitekten­ David Chipperfield, var opprinnelig tiltenkt et arkitektonisk prosjekt. Takket være produsenten E15 er det nå tilgjengelig også for deg som måtte være på jakt etter et solid og stilfullt spisebord i heltre. Bord i eik, 42 750 kr, Invit.

I helt nytt lys
© Vipp

Vipp har utviklet en ny lampeserie bestående av fem tidløse belysningsvarianter i pulverlakkert aluminium. På tide med en ny gulvlampe, kanskje? Vipp525, 3999 kr.

Smak av fremtid
© studiovit.se

For den nye lampen fra svenske Studio Vit ligner litt på en krystallkule, gjør den ikke? Sammen med en pendel i samme enkle formspråk utgjør den serien Cast Lights laget til Ace Hotel i London. Vi kjenner at vi glatt skal klare å finne en plass til begge hvis de noen gang skulle komme for salg ... studiovit.se.