Mørketidens flotteste lamper

Fyll hjemmet ditt med godt lys og design i mørketiden. Se de fineste lampene her.

© Produsenten

F27 aérostat er tegnet av franske Guillaume Delvigne for italienske Fabbian. Fra 3540 kr, Stilverk.

© Produsentene

T.v.: Acrobat er en bordlampe bestående av to separate deler som holdes sammen av en sterk magnet. Bryteren er festet i den to meter lange ledningen. 2721 kr, Normann Copenhagen.

I midten: Me er designet av Morten & Jonas, og er en av høstens fine norske nykommere. 2490 kr, Northern Lighting.

T.h.: Tip er en LED-pendel designet av Tapio Anttila for finske Kera Interior. 5795 kr, belysningsdesign.com.

© Produsentene

Fra venstre:

Njp er en LED-bordlampe som fås med fot eller bordklemme, designet av Nendo. 3295 kr, Louis Poulsen.

Volume bruker også LED som lyskilde. Lampen er av av GamFratesi, og fås i tre varianter av grått. 1850 kr, Lightyears.

Steel lab er en tøff bordlampe i stål designet av Andrea Kleinloog. 4540 kr, Karakter.

Winkel, designet av Dirk Winkel for Wästberg, er også med LED-lys, og fås med svart og hvit base eller med bordklemme. Fra 2120 kr, Holedesign.

Médard er en leken liten bordlampe hvis design er inspirert av pinnedyret. Ser du det? Tegnet av Bleijh for Modular, med LED-lys. 4500 kr, Bella Studio.

Stolen Aluminum Chair er designet av Charles og Ray Eames. 16 639 kr, Vitra. Skrivebordet Hemingway er designet av Bent Hansen Studio, som også er produsent. Bordplaten er i svart linoleum og stål, med bordben i eik. Bordet har en innebygget QI-lader. Fra 6500 kr, Tannum.

© Produsentene

Ø.t.v.: Ginger er en spennende lampeserie av Joan Gaspar. Pendelen ble lansert i fjor, fra 5380 kr, mens denne veggmonterte varianten er årets nyhet fra Marset. Pris på forespørsel, Stilverk.

N.t.v.: Ikke navngitt bordlampe med betongfot fra Serax. Pris på forespørsel, serax.com.

T.h.: Mobile chandeliers 9 er resultatet av en naturlig utvikling, etter at den første modellen i serien ble lansert i 2008. Michael Anastassiades skuffer aldri. Pris på forespørsel, michaelanastassiades.com.

© Produsenten

Algorithm er en samling hengende lyspunkter som kan programmeres til å bevege seg og skape flere ulike uttrykk. Omtrent som dans! Den krever mye plass, men er fascinerende vakker. Pris på forespørsel, Vibia.

© Produsentene

T.v.: Anwar er en serie skulpturelle lamper fra Parachilna, sammensatt av deler som kan kombineres på ulikt vis. Dette er gulvvarianten. Pris på forespørsel, lhc.no.

T.h.: Pipe fra Diesel by Foscarini er nå trukket i en svart mesh som filtrerer lyset. Gulvlampe, fra14 880 kr, Expo Nova.

© Produsenten

Curtain er et lampe- og romdelersystem designet av Arik Levi for Vibia. Lampene opprettholder sin romdelerfunksjon selv om lyset ikke er på, og en ekstra bonus er den lyddempende effekten disse panelene har. Pris på forespørsel, Stilverk.

© Produsentene

T.v.: Conic, designet av Thomas Berntzen, er en leken bordlampe i pulverlakkert stål. 50 cm høy, 2999 kr, Menu.

T.h: Bollard, designet av amerikanske Shane Schneck, er av silikon og kan henges på veggen, i taket, den kan stå eller ligge. 699 kr, Menu.

© Produsentene

T.v.: Sinnerlig-serien av Ilse Crawford består også av disse skjønne lyspunktene i frostet glass og kork. Fra 295 kr, Ikea.

T.h.: Lab light er en studie i vakker materialmiks: porselen, stål og messing. Nydelig! Tegnet av Andrea Kleinloog. Pris på forespørsel, creolight.no.

© Produsentene

T.v.: Formakami er en liten serie rislamper designet av Jaime Hayon for &Tradition. Et fint møte mellom tradisjon og moderne design. 1995 kr, andtradition.com.

T.h.: Piknik er en oppladbar, bærbar bordlampe av spanske Macalula. Pris på forespørsel, Lzf lamps.

© Produsentene

Patera er en moderne lysekrone designet av Øivind Slaatto. Lampen er laget i et hvitt kunststoff og satt sammen for hånd. 8885 kr, Louis Poulsen.

© Produsentene

T.v.: Tripod ble designet av den nederlandske designeren Gijs Bakker i 1978. Lampen er laget i ett stykke munnblåst glass der sokkelen bæres av fordypninger i glasset. 2349 kr, lyngbyporcelain.com.

T.h.: Kuraghe er resultatet av nok et samarbeid mellom Luca Nichetto og Nendo, denne gang for Foscarini. Den vakre lampeskjermen er av papir! 4250 kr, Expo Nova.

© Produsenten

In the tube filtrerer lyset gjennom flyttbare reflektorer, mens gløden gjengis av enten bakplate i stål for sølvskimmer, eller i aluminium for et gyllent skjær. 1500 kr, Exó Møbelstudio.