Dilla på grill!

For å bli grillmester må både utstyret og råvarene være på plass. Her får du den store grillspirasjons-guiden med shopping, oppskrifter og grilltips!

© Produsentene

Vi har samlet de beste kjøpeforslagene, grilltipsene og inspirasjonen du trenger for å bli proff ved grillen!

Klikk deg videre for 36 sider grillspirasjon!

 
Flytt ut!
© Produsent

Installer deg med et praktisk utendørskjøkken med fullt utstyr - grill (selvfølgelig), en god arbeidsbenk (gjerne på hjul), lett tilgjengelige redskaper og masser av urter. Og en god sittegruppe like ved, som Falster fra Ikea, 3230 kr for bord og fire stoler.

 
Hendig størrelse
© Produsent

Perfekt for balkongen eller til å ta med i parken - bare 35 x 35 cm! Grill, Nido, 575 kr, moods.dk.

 
Grilltips fra Arne Hjeltnes
© Kagge
  • Eg elskar å grilla. Min absolutte favoritt i denne sesongen er å grilla klippfisk. Det må planleggast litt. Fisken må vatnast ut i eit par dagar. Deretter er det berre å gje seg i kast med alle mogelege smakar og tilbehør. Arne Brimi grilla ei heil side av ein klippfisk, dekt med grønsaker og urter, på ei strand i Den dominikanske republikk då me var der. Eg grillar gjerne stykka litt heilt for seg sjølve, så legg eg dei i folie med olivenolje, lauk, graslauk og litt krydder (gjerne chili). Med ein lun potetsalat til (som du lagar sjølv), er det ein vinnar.

Helt på kjøkkenet av Arne Hjeltnes 349 kr, Kagge

 
På ett brett
© Produsent

Fine bambusbrett gir sanselighet til bordet, samtidig som de rommer mye - godt brød til maten, for eksempel. 399 kr, House Doctor.

 
Samling rundt bålet
© Produsent

For en skikkelig sosial variant - litt som i gamle dager - kan alle grille hvert sitt rundt bordet Sit n' grill, der grillkullene i tillegg holder deg varm på lunefulle sommerkvelder. 14 900 kr, Casa Shop.

LES OGSÅ: Verdens enkleste pizzaovn

 
Fine fakler
© Produsent

Lag stemning i hagen med bambusfakler - gjerne på rekke og rad som en slags allé langs hellegangen, eller for å lyse opp i kriker og kroker. 119 kr per stykk, Bloomingville.

 
Et lite bål
© Produsent

Bygg et bål midt i hagen med Fireplace fra Dedon. Pris på forespørsel, Ballerud hagesenter.

 
Bordet fanger
© Produsent

Ja, det er av og til litt kjølig om sommerkveldene, og nei, vi vil ikke gå inn av den grunn. Det er her Arclineas bord Quibli kommer inn: Med en gassbrenner montert under selve bordplaten holdes både den, du og maten varm - sistnevnte plasseres i skålene direkte over varmekildene. Pris på forespørsel.

 
Elegant og elektrisk
© Produsent

Dersom du ikke har mulighet til å ha levende flammer på balkongen din, men likevel vil kokkelere ute, kan Table Chef BBQ XXL være noe for deg. Alt du trenger er en stikkontakt, så kan du tilberede alt du vil på stekeplaten. Platen kan for øvrig settes direkte på bordet, om du ikke har plass til understell. 999 kr, Princess.

 
Fin beskyttelse
© Produsent

Grilling + fint vær + lite klær = au! Med mindre du har på deg et forkle, da. 149 kr, Åhléns.

 
Fikser biffen ...
© Produsent

Skikkelige taggekniver må til, selv når biffen er mør! 149 kr for seks, Åhléns.

 
Grilltips fra Paul Løwe
© Versal
  • Det viktigste grilltipset jeg har, dreier seg om temperatur: Grillen må være skikkelig varm. Vær tålmodig! Legg heller aldri noe kaldt på grillen. Både kjøtt, kylling, fisk, ja, til og med grønnsaker, bør være romtemperert før de grilles. Er kjøttet kaldt vil det miste all sin saftighet, og resultatet blir like tørt som en skosåle!

BBQ av Paul Løwe, 215 kr, Versal.

 
Fleksibelt
© Produsent

Plasser en perforert pizzapanne eller en wokpanne på grillen for å utnytte varmen til annet enn tradisjonell grillmat. Det funker det også! 269 kr og 249 kr, begge fra Rafens.

 
To-i-én
© Produsent

Liten plass, sier du? Frykt ikke! Nå kan du oppbevare urtene dine oppå grillen når den ikke er i bruk - og så er de lett tilgjengelige når du kokkelerer. 1175 kr, designdelicatessen.no.

 
Stol på denne!
© Produsent

Vi skal ikkje sove bort sumarnatta, så da er det viktig med gode stoler der vi sitter ute halve natten. Tivoli Lounge fra Montana er en slik en. 5554 kr

 
Praktisk og portabel
© Produsent

Det er ingen sak å ta med grillen på piknikk når du har en slik en! Gummibåndet på Element by Fuego holder alle delene på plass, og håndtakene blir som ben når de er slått ut. Gassdrevet. 525 kr., amazon.com

 
Rett i bøtta!
© Produsent

Fyll en bøtte med is for å holde drikken kald, plant urter i den eller lag punch i den - mulighetene for en knallfarget sak som denne er mange. 149 kr, Bloomingville

 
Opptur med oppvask
© Produsent

Oppvasken går så mye lettere når kjøkkenhåndklærne er friske og fine. 89 kr per stykk, Bloomingville.

 
Som ei kule!
© Produsent

Ikeas lille kullgrill Lillön kan brukes i to høyder. Stående, som dette, eller i en lav variant på bord eller bakke. 895 kr.

 
Oppskrift: Marinade til oksekjøtt
© Produsent

Du trenger:

½ dl brunt sukker
½ dl whiskey
½ dl kinesisk soyasaus
½ dl dijonsennep
½ dl finhakket salatløk
1 ts salt
½ ts malt svart pepper

Bland ingrediensene til marinaden i en bolle. Legg kjøttet i doble fryseposer, og ha i marinaden. Vend godt, slik at kjøttet dekkes av marinaden. La kjøttet ligge i kjøleskapet i et par timer. Vend posen av og til mens kjøttet marineres. Oppskriften er nok til ca. ½ kg kjøtt.

 
Miks i morter
© Produsent

Miks friske urter og god olivenolje til smaksrike marinader i betongmorteren Flavor Spice Crusher. 890 kr, Röshults.

 
Informativt kjøkkenhåndkle
© Produsent

Dersom du ikke helt har kontroll over dyrets deler, kan kjøkkenhåndkleet fra Nicolas Vahé hjelpe. 89 kr, Ting.

 
Lys opp
© Produsent

Lys opp kveldsmørket med oljelampen Norm Fire Torch, 349 kr/stk, Menu

 
Praktisk!
© Produsent

Lag marinaden direkte i glasset, og bruk deretter silikonpenselen til å pensle den på. Lett! 149 kr, Bodum.

 
Gode redskaper
© Produsent

Trakter både varme og mat med dette grill-settet i bambus fra Sagaform. 199 kr, Rafens.

 
Rundbrenner ...
© Produsent

Grillen Forno fra Morsø lar deg selvfølgelig grille helt vanlig, men takket være topplokket som fordeler varmen jevnt rundt kjøttet, er den også ypperlig for langtidssteking og til og med for røyking. Dessuten er den nett og fin, med god design. Ja, takk! 5895 kr, Varmefag.

 
Stilige servietter
© Produsent

Pynt utebordet med fine papirservietter, som disse fra Bloomingville. 65 kr

 
Originale fat
© Produsent

Bruk skiferplater som tallerkener, sideasjetter eller serveringsfat - de duger til det meste! 15 kr per stykk, 20 x 12 cm, House Doctor

 
Husk nok servietter!
© Produsent

Det går med en masse servietter til grillmåltidet, så sørg for å bunkre opp! 65 kr per pakke, Bloomingville.

 
Skjær og server!
© Produsent

Server nygrillet fisk med sitron og ferske urter på et fint skjærebrett - for eksempel. 499 kr, Bloomingville.

 
Nett og lett
© Produsent

One-Qs modulbaserte utekjøkken gir deg et hav av muligheter. Du får grill med rist og med plate, arbeidsbenk, utslagsvask, du kan plassere modulene på rekke eller i et hjørne, eller hva du måtte ønske. Dessverre er det også litt komplisert, for det må sendes helt fra Nederland. Men verdt å sjekke ut! one-q.com.

 
Genialt bestikk
© Produsent

"Sporks" er et praktisk redskap til spising i parken. Disse er i tillegg av økologisk bambus! 75 kr for 24 stykk, gagron.dk.

 
Fin bolle
© Produsent

Lag hvilken-som-helst salat i denne rustikke terrakottabollen, 149 kr, Åhléns

 
Grilltips fra Lisa Lemke
© Cappelen Damm
  • Det finnes alltid en anledning til å grille, det handler bare om å tilpasse grillingen etter hvor mye tid du har. Dersom det er en spontanmiddag satser jeg for eksempel på gode pølser av bra kvalitet og enkelt tilbehør av gode råvarer som man ikke trenger å gjøre så mye med. Indirekte grilling av større kjøttdeler, hel fugl og så videre, sparer jeg til anledninger der jeg har god tid og kan planlegge litt mer. Godt verktøy gjør dessuten grillingen lettere, morsommere og bedre. Invester i en god grilltang med langt skaft, et steketermometer og gjerne et par hansker som tåler varme (så slipper du å brenne deg), så har du en god begynnelse. Deretter er det bare en grill og gode råvarer som mangler!

Det beste grilltilbehøret av Lisa Lemke
194 kr, Cappelen Damm

 
Urtepotte
© Produsent

Friske urter er deilig garnityr på all grillmat, og med en selvvannende potte slipper du å tenke på stell. 89 kr, Rig-tig by Stelton.

 
Vertinnegave
© Produsent

Det er alltid hyggelig å både gi og få noe fint når det er selskapeligheter på gang. Ta med noe godt til maten, både vått og tørt, og gjerne i pen emballasje - som Nicolas Vahés syltetøy, sider og morsomme nett.