25 julegaver til kjøkken-entusiasten!

Gaver til matelskeren er en takknemlig oppgave. Men ikke tenk bare praktisk, tenk estetikk også - det praktiske kan nemlig også være vakkert!

Hva gir du til en hobbykokk, en gourmet, en matelsker? Jo, det må bli noe som har med mat og matlaging og gjøre, det da!

Vi har plukket ut 25 godbiter som en kjøkkenentusiast vil like å finne under juletreet. (Så kan du jo håpe på å bli invitert på en matbit ved en senere anledning..)

Alle som liker å dekke et fint bord, synes det er hyggelig å få tilskudd til utvalget. Hva med linservietter, marmorholdere og nytt servise, for eksempel? Sjekk ut brostecopenhagen.com.

Herlig serveringsbrett til den som liker frokost på sengen, for eksempel. Brett, Norr, 599 kr, Trip Trap.

Kullsyre-maskin gir ubegrenset tilgang på boblevann. Sodastream, 999 kr, Elkjop.

Nydelige fat passer alle bord. UG-fat, design Gurli Elbækgaard, fra 435 kr, elbaekgaard.dk

Benkesliteren brødristeren er en kjær venn på kjøkkenbenken, men ikke alltid like vakker. Hele familien blir glad for denne. 2889 kr, Dualit.

Sukker, fløte og varm melk det er ikke blitt mindre krevende å servere god kaffe. Det nye serviset til Ferm Living gjør det gøy å huske på alle detaljene. Et herlig tilskudd til et hvilket som helst servise. Liten mugge, 189 kr, stor mugge, 499 kr, kopp 159 kr, underlag 289 kr, alt fra Ferm Living.

Kan en forgylt skje gjøre maten enda bedre? Ja!63 kr, House Doctor.

Hverdagsbestikk for den kresne! Gense-bestikket Focus de Luxe fra 1955 er like fint i dag, med plasthåndtak og stålblad. 1999 kr for 16 deler, bestikket.no.

Når matlaging er en lidenskap, er man alltid ute etter ny inspirasjon. Forfatter Mariangela Di Fiore deler sine oppskrifter, minner og historier fra lange somre i Napoli. En gave med litt mer enn oppskrifter. 349 kr,
Cappelen Damm.

Fine krukker til kjøkkenbenken, av Tina Marie Bentsen. 467 kr, unika-k.dk.

På ønskelisten til pizzabakeren? Kjevle i grønn marmor, 360 kr, Nordstjerne.

En morter i eik og marmor er fin til kjøkkenbenken. 710 kr, Normann Copenhagen.

Kjøkkenpapir er en nødvendighet. Holderen i aluminium og stål får slutt på flagrende flak. 749 kr, Vipp.

Et salat-bestikk i messing er perfekt til rustikke treboller eller kraftig keramikk. 379 kr, Frem Living.

Ny norsk design fra Hallgeir Homstvedt er gøy å gi bort. Groove er bordskånere i marmor, som gjerne blir liggende på benken selv når de ikke er i bruk. Fra 349 kr, Muuto.

Skjærebrett er noe alle trenger. En sikker vinner til den matglade. 99 kr,
H&M Home.

En støpejernsgryte er perfekt til alle årstiders ulike delikatesser, 1450 kr, Le Creuset.

Stålmuggen i klassisk 50-tallsstil tåler både kald og varm væske. Freja, 899 kr, Stelton.

Royal Copenhagens klassiske Riflet kommer nå i ny, svart drakt. Delene er superfine alene, eller sammen med originalserviset. Vi begynner gjerne å samle på nytt! Tallerken, fra 219 kr, kopp, 379 kr for to, tekanne, 699 kr, dyp tallerken, 269 kr

Levende lys er en del av kosen. Munnblåste telysholdere, 1425 kr, By Nord.

Vi elsker det gode gamle såpestykket. Et vellaget produkt for den som er opptatt av innholdet. 99 kr, L:A Bruket.

Dekorativ trådkurv i messing, som tåler å stå tom på bordet. 279 kr, Menu.

Bestikk for den supertrendy. Gense har nylig lansert en gyllen utgave av Fuga, designet av Tias Eckhoff. Dette er Pale Bronze, 3290 kr for et sett med 24 deler.

Et vinglass er ikke bare et vinglass! Riedel har gitt oss et rikholdig utvalg til enhver bouquet. Men et lite tips? Til Champagne mener Riedel selv at Chianti-glasset passer best. 450 kr for to.

En skikkelig wokpanne som tåler mye er Høyang Polaris' All Steel med tykk bunn. Den gir perfekt varme og passer alle koketopper. 749 kr.