18 unike designfunn til boligen din

På tide med en vårlig oppgradering av hjemmet? Vi har funnet et knippe unike og inspirerende designobjekter til deg!

Lenestol, Nigel Coates' Lehnstuhl for østerrikske Gebrüder Thonet Vienna
© Produsenten

LENESTOL: Det er en stund siden vi forelsket oss i Nigel Coates' Lehnstuhl for østerrikske Gebrüder Thonet Vienna. Og begeistringen ble ikke mindre da vi ble oppmerksomme på denne limited edition-utgaven i neonoransje!

De 25 eksemplarene er signert designeren, noe som bare gjør den enda mer unik. Keen på noe som bare 24 andre i verden har? Løp og kjøp! Pris på forespørsel, gebruederthonetvienna.com.

Taklampe Cirque, designet av Clara von Zweigbergk
© Produsenten

TAKLAMPE: Designer Clara von Zweigbergk synes det er helt greit om du tenker luftballonger, karuseller og sukkerspinn når du ser hennes nye lampe Cirque. Gøy! Fra 1995 kr, louispoulsen.com.

Stol Spade designet av Faye Toogood
© Produsenten

STOL: En spade og en melkekrakk. Faye Toogood minner oss på at det fineste i livet er de  enkle ting med stolen Spade. 3900 kr, pleasewaittobeseated.dk.

Stol, Bergen, designet av Hallgeir Hornstvedt, produsert av Offecct.
© Produsenten

STOL: Da Universitetet i Bergen lyste ut en designkonkurranse for ombyggingen av dets historiske aula, var ikke Hallgeir Homstvedt vanskelig å be. Han kom, så og vant, og resultatet er stolen Bergen, som nå er satt i produksjon av Offecct.

Aulaens vinduer ga inspirasjon, noe den firkantede ryggen og det runde setet reflekterer. Fin! 11 156 kr, offecct.se.

Medieskap, Frame, Asplund.
© Produsenten

MEDIESKAP: Hva må man tenke på når man designer produkter for hjemmet? Nytte, sier Asplund med sine nyheter. Og vi nikker.

Lilja Löwenhielm & Anya Sebton har løst et veldig vanlig innredningsproblem, nemlig tv-en, med medieskapet Frame. Lukk skapet og ta tiden og harmonien tilbake. Pris ikke fastsatt ennå, asplund.org.

Sofa,Hector, designet av Andersen & Voll, produsert av Erik Jørgensen.
© Produsenten

SOFA: Torbjørn og Espen i Anderssen & Voll satt på flyet på vei til Milano da de første skissene av Hector ble til – på en serviett.

Da de skjønte at dette var deres versjon av den tradisjonelle «bokssofaen», var det ingen tvil om hvem som måtte produsere den: Erik Jørgensen. Som tenkt, så gjort. Og nå er den her – i alt sitt arkitektoniske ytre og åh-så-komfortable indre. Bravo! Fra 40 152 kr, erik-joergensen.com.

GULVTEPPE Amini Carpets designet av Gio Ponti
© Produsenten

GULVTEPPE: Den italienske teppemakeren Amini Carpets har satt seg fore å hylle både Gio Ponti og hans forkjærlighet for det italienske håndverket.

Dermed har de tatt et dypdykk i arkivet og funnet frem til arkitekten og designerens gamle skisser, skalert dem opp og fått sicilianske håndverkere til å gjøre dem til nydelige kunstverk – eh, tepper ...
40 450 kr, amini.it.

Kurvstol, Wick Chair, Design House Stockholm
© Produsenten

KURVSTOL: Glem det du trodde du visste om kurvstoler: There's a new kid in town. Det moderne stålunderstellet mot den flettede «kurven» – sete og rygg – gjør at Wick Chair har én fot i fortiden og en i nåtiden.

Gammelt og nytt i skjønn forening der, altså. 5200 kr, designhousestockholm.com.

Sofa, Fatty fra Eilersen.
© Produsenten

SOFA: Da Eilersen designet Fatty, var det én ting som  var viktig: Sofaen skulle være like fin fra alle  kanter. Den er blitt nettopp det, og egner seg
 perfekt til å stå midt i rommet. Fra 49 500 kr, exo.no

Krakk, Giano fra Flexform, designet av Antonio Citterio.
© Produsenten

KRAKK: Antonio Citterio kan ikke gjøre noe feil. Det har han heller ikke gjort med den shaker-aktige krakken Giano fra Flexform, i tre og flettet skinn. 25 155 kr, expo-nova.no.

Lenestol, Bollo, designet av Andreas Engesvik, produsert av Fogia.
© Produsenten

LENESTOL: Bollo heter Andreas Engesviks nye stol for
Fogia. «Bollo» er også Andreas' kallenavn på familiens go-to hverdagsrett, spaghetti bolognese.

Og det var nettopp denne hverdagslige komforten formgiveren var ute etter i sin nye design. Så, lykkes han? Jepp (vi har testet)! 16 585 kr, fogia.se.

Oppbevaringsmøbel Sutoa i valnøtt, fra Frama.
© Produsenten

OPPBEVARING. Denne er helt nøtts! Tilgi det dårlige ordspillet, men Framas oppbevaringsmodul Sutoa i ny, nydelig valnøtt kan gjøre enhver litt smårar.

Det mørke treverket komplimenterer trappetrinnsdesignet perfekt, og gjør bare dette elegante møbelet enda mer – om mulig – dekadent. Fra 40 000 kr, kollektedby.no.

Spisebord, Taro, designet av Jasper Morrison for Fredericia.
© Produsenten

SPISEBORD: Britiske Jasper Morrison er selveste foregangsmannen for «norm-core», og med det er hans nye design, Taro, kroneksempelet på det enkle, hverdagslige.

Spisebordet, av 150 år gammel massiv eik, er kvistfritt og uten spill, men ikke anonymt av den grunn. Fra 21 422 kr, fredericia.com.

Sofa seng The Spine Daybed, designet av Space Copenhagen for Fredericia.
© Produsenten

SOFASENG: Når stjerneduoen Space Copenhagen viser ny design blir vi aldri skuffet. Da de tegnet The Spine Daybed, var det med ambisjon om å lage et rent møbel uten forstyrrende elementer, som kan passe inn i mange rom. Det enkle er veldig ofte det aller, aller beste. 31 809 kr, fredericia.com.

Lenestol, Hedwig, Designet av David Ericsson for Gärsnäs.
© Produsenten

LENESTOL: Som en hyllest til sin tedrikkende kjæreste, har designer David Ericsson tegnet den komfortable, vakre og ikke minst praktiske stolen Hedwig.

Med «innebygde» koppholdere, er dette alt hans kjære ønsker seg. 14 555 kr, garsnas.se.

Spisebord Jeppe Utzon #1 fra Dk3
© Produsenten

SPISEBORD: Barnebarnet til den verdenskjente danske arkitekten Jørn Utzon (han som tegnet operahuset i Sydney, vet du) har gått i sin bestefars fotspor. Jeppe Utzon kreerer sine egne arkitektoniske verk, sånn som spisebordet Jeppe Utzon #1 fra Dk3.

Enkelt nok til å gli lett inn i interiøret, detaljert nok til å ha noe spesielt ved seg. Vinn-vinn! Best av alt? Det lengste er hele tre meter! Kommer i eik eller valnøtt, fra 23 625 kr, dk3.dk.

Ingegerd Råman VIKTIGT fra IKEA
© Produsenten

HÅNDVERK: Ikeas nye Viktigt-kolleksjon i samarbeid med designer Ingegerd Råman hyller håndverket og lidenskapen for god design. Poetisk enkle produkter i glass, keramikk, bambus og naturfiber gjør livet vakrere. Kolleksjonen er i salg nå i mai, men bare på varehusene. Ikea.no

Sidebord, Storm, designet av Alexander Lervik,
© Produsenten

SIDEBORD: Den svenske designeren Alexander Lervik
trengte et bord som kunne tas frem ved behov, men lett gjemmes bort når det ikke var i bruk. Og hva gjør designere da? Tegner det selv.

Dermed har Storm vendbar plate, kan foldes og henges på veggen. 3070 kr, johansondesign.se.