18 elegante bokhyller

Bokhyller er ikke bare til oppbevaring av veloverveide ord, men et grasiøst møbel som setter sitt særegne preg på interiøret. Her er de beste bokhyllene akkurat nå!

 
Gammel dansk
© Produsentene

Det er noe med de der gamle danske designerne, som bare skjønte hvordan de skulle få ting til å vare. Blant dem var Mogens Koch, som tegnet dette hyllesystemet allerede i 1928 for Carl Hansen. Det kunne like gjerne vært i går!

Modulene er laget i heltre, og har en fleksibilitet som lar deg bygge ut så mye du bare orker. Du kan attpåtil velge om du vil henge dem på veggen eller sette dem på en sokkel på gulvet. Udødelig!

Pris på forespørsel, Tannum.

Nett og nydelig
© Produsentene

Skulle knapt tro det var mulig å stable noe som helst på Cell, men verken tynne metallplater eller tynne wirer svikter. Fremstilt av samme produsent som de klassiske String-hyllene fra 1949, er denne 2005-versjonen kommet for å bli.

Fra 4249 kr, Paustian.

Kaotisk orden
© Produsentene

Alma fra Casamania gir deg følelsen av kaos, samtidig som du får den ypperste orden. Moduler i flere størrelser lar deg skape en hel vegg av virvar, mens det hvitlakkerte metallet sørger for letthet og eleganse. Fargerike tekstilpaneler er valgfritt.

Pris på forespørsel, Rom for flere.

Ulike hyllehøyder
© Produsentene

I Level fra Karl Andersson føles det som om hyllene er trædd nedover rundpinnene Lina Nordqvist har gitt oss til disposisjon. Her er avstandene skapt for både små og store bøker. 19 400 kr, Møbelgalleriet.

Rommer så mye den må
© Produsentene

Fleksibilitet i ordets rette forstand! Arianna Vivenzio tok i bruk elastiske bånd da hun designet Elastico for Karl Andersson. Båndene utvider seg med innholdet. 2400 kr, Møbelgalleriet.

Moduler
© Produsentene

Et høyfunksjonelt modulsystem bestående av stålrør, trehyller og, om du vil, løse skuffer, lar deg samle bøker og den slags på stramt geledd. 7000 fra Thonet er fin! 44 200 kr, Tannum.

Leselys!
© Produsentene

Muligheten for å integrere LED-lys i panelene gjør Aline fra Alias til perfekt stemningsskapende romdeler. Og bokhylle, selvfølgelig. Pris på forespøsel, Expo Nova.

En arkitekts verk
© Produsentene

Arkitekten Charlotte Perriand klarte aldri helt å slippe taket på tanken om å designe møbler, så på 1950-tallet skapte hun hyllesystemet Nuage. I 2012 relanserte Cassina serien, som en del av sin svært eksklusive I Maestri-kolleksjon. De dyre, men veldig fine, hyllene er en kombinasjon av treverk og skyvedører i lakkert aluminium.

97 000 kr, Expo Nova.

På en snei
© Produsentene

Det japanske designstudioet Nendo har alltid noe snedig i ermet. Drop, for eksempel, fra Cappellini, står litt på snei. Fargene er hentet fra kirsebærtrær og elvestein. Poetisk!

Lav, 12 000 kr, høy, 23 380 kr, Expo Nova.

Tåler tidens tann
 
© Produsentene

Denne lekre saken kom på markedet allerede i 2008, men Flat.C av Antonio Citterio for B&B Italia tåler tidens tann bedre enn de fleste. Den lakkerte stålkonstruksjonen er elegant og lett, og ulike hyllestørrelser legger til rette for både bøker
og minner.

Det kan monteres fargelagte skyvedører på hyllene, om det er noe du vil skjule. Fra 79 975 kr, Tannum.

Bygg din egen variant
© Produsentene

Blå stations Klim-system er tuftet på fleksibilitetsprinsippet. Bruk høye moduler eller lave, eller sett løse hyller mellom modulene, og tilpass størrelsen og uttrykket på hyllene. Fra 3350, Canvas.

Svart som natten
© Produsentene

Bo Concept leker med ulike glansgrader med hjelp av svartbeiset eikefiner og lakkerte koksgrå innsatser. Høyde 229 cm, bredde 259 cm, 37 190 kr.

Flere funksjoner
© Produsentene

Montana er kjent for sine mange tilpasningsdyktige løsninger når det gjelder skap- og hyllesystemer, og denne lille saken er intet unntak. Med glassplate bak, gjør reolen seg godt som både romdeler og bokhylle. 10 236 kr.

Nostalgisk
© Produsentene

Vakre, vakre Post Office Shelving får oss til å ville kaste ut alt annet og bare ha denne. Her kan både gamle bøker og gamle kjærlighetsbrev få samle støv. Den er dyr, men så verdt det!

50 000 kr eks. mva. og frakt, Pinchdesign.co.uk

Balansekunst
© Produsentene

Balancing Boxes av svenske Front for Porro i 2010, fungerer både som bord og hylle. For av og til trenger man bare rett og slett noe helt lite. Og kult. 6770 kr, Tannum.

Forcolinis samurai
© Produsentene

Ran Library fra Carlo-kolleksjonen, etter formgiveren Carlo Forcolini, er inspirert av asiatiske tempelporter og står støtt som en stram samurai. Designet i 1980.

10 670 kr, Stellar Works.

Dyretransport
© Produsentene

Ingen får oss til å le som Seletti! En fusjon av skipsgodskasser og dyrene i dem er blitt til Sending Animals.

Gris, 8105 kr, Designdelicatessen.no.

Hylletårn
© Produsentene

At denne slanke konstruksjonen i det hele tatt kan huse bøker er et under, men det kan den altså. Weave fra Casamania består av maskinelt produserte stålbånd som er pusset for hånd, for så å fremstå som et lakkert sømløst tårn. Fint!

Pris på forespørsel, Rom for flere.