13 ideer til personlige vegger

Du trenger ikke investere i dyr kunst for å sette et personlig preg på hjemmet ditt. Lag dine egne maleriske omgivelser med disse gode tipsene!

© Produsenten

For den reiselystne kan verdenskartet i veggformat være fin inspirasjon. Tapetshop.dk har denne varianten.

© Mikkel Adsbøl
Grønntoner regnes for å være harmoniske og beroligende, så hva er vel bedre enn å omgi deg med nettopp slike nyanser? Vi kan dessuten røpe at interiør står spesielt godt mot grønne vegger, og vil «poppe» litt ekstra. Det er som magi!

© Produsenten
Vi blir ikke lei av marmor med det første, men om du synes «the real deal» er litt for bestandig, kan et tapet gjøre susen. Dette er fra Ferm Living.

© Produsenten

De lydisolerende delene i Bits Walls fra Abstracta kan fritt kombineres og dermed skape ulike mønstre og formasjoner. Den trekantede formen er ikke bare estetisk, men bryter med lydbølgene og skaper bedre akustikk i rommet.

© Produsenten

Hva med å skape ditt eget drømmeunivers med mektige skyer på veggene? Sjekk blant annet ut tapetforum.dk for fototrykk i gigastørrelse.

© Produsenten


Lur øyet til å tro at det ser noe annet enn det faktisk gjør! Motehuset Maison Martin Margiela har designet dette tapetet, som gir illusjonen
av en døråpning til et annet rom. Perfekt for deg med liten plass og som drømmer om en ballsal. Du finner det på designdelicatessen.no.

© Produsenten

Danske File under pop har laget håndmalte tapeter av Jotun-maling og bladkobber, og rammet dem inn med aluminium, slik at du skal slippe å lime dem på veggen. På den måten bli det kunst!

© Produsenten

Om du egentlig drømmer om en parisisk leilighet, er dette tapetet noe for deg. Du får «vintagefliser» i en fei! Sjekk den ut på merci-merci.com.

© Produsenten

At botanikk er in har du helt sikkert fått med deg. Men om du ikke har så grønne fingrer, eller kanskje ikke har anledning til å fylle opp hjemmet med grønne vekster, kan et frodig tapet være tingen for deg! Dette er Bouquet, designet av Olaf Hajek, fra photowall.no.

© Produsenten
Kanskje foretrekker du utedoen, eller bare har et kjært minne om ei snekkerbu – Piet Hein Eeks tapet Scrapwood vil garantert gjøre dagen din gladere. Ved å etterligne restmaterialer røft spikret opp på veggen, gir tapetet et rustikt uttrykk til hjemmet ditt – selv om du bor i et nyoppsatt leilighetskompleks midt i storbyen! Finn det på tapetshop.no.

© Kira Brandt
Selv når en skillevegg er helt nødvendig, trenger den ikke å gå i ett med omgivelsene. Mal den med betongmaling, for eksempel, eller den fargen du måtte ønske – på den måten skaper du et fokuspunkt ut av det du kanskje i utgangspunktet syntes var utfordrende. Vanskeligere er det ikke!

© Produsenten
La følelsen av stein fra kjøkkenbenken fortsette oppetter veggen. Sjekk ut tadelekt-metoden, eller Pure Originals maling Marra- kech, som lar deg skape et levende steinaktig preg – akkurat som i varmere strøk.

© Produsenten
Mal dør, vegg, lister og karmer i samme farge. Harmonien blir som kunst i seg selv! DEnne fargen fra Farrow & Ball heter Mole's Breath.