13 heite peisnyheter

Et kontrollert peisbål er et bilde du aldri blir lei, samtidig som det er en nyttig varmekilde. En investering du ikke vil angre på, altså!

Knitrende kunst 
© Produsentene

En pen peis både varmer og pynter rommet, og vi ser for oss at det kan bli mang en koselig aften foran en av disse.

Det spiller ingen rolle hvordan været er utendørs, hvis man har en heit godbit som denne å sitte foren, kan det blåse og regne så mye det bare vil... (vi tar gjerne en varm armkrok og et glass rødvin i tillegg, hvis det er lov til å være grådig...)

Se de fine peisene på de neste sidene!

Fin og feminin 
© Produsent

Den organisk formede peisovnen Scan 66-3, med den store glassdøren, gir en stor, myk ramme rundt bålet. 19 990 kr, scan.dk.

Deilig designerpeis 
© Produsent

Designduoen Anderssen & Voll har tegnet en av årets nyheter fra Jøtul, peisovnen 305. Dette er en tradisjonell smijernsovn med nye moderne linjer. Stram og enkel, med større glassdør enn vi er vant til. En liten vedovn til de største kubbene der, altså. 14 490 kr, jotul.no.

Hjørnesteins-peisen
© Produsent

Det er ikke alltid så lett å få plassert en vedovn slik at man får maksimalt utbytte av peiskosen. Denne hjørneinnsatsen fra Brunner har en snedig 90 graders vinklet glassfront. Vi liker videreføringen av åpningen, det skaper en velbalansert helhet. Pris på forespørsel, varmefag.no.

Peis for små rom 
© Produsent

Så lenge du har en brannmur er denne peisen super i mindre rom. Odense er en peis som tar lite gulvplass, men har god kapasitet. Fra 27 550 kr, nordpeis.no.

Liten og nett 
© Produsent

Den slanke og kompakte peisovnen Dovre Sense, kommer i en glossy kremhvit emalje som gir den et snev av glam. Fint stort glass i døren og på sidene gir også godt innsyn til flammene. 16 250 kr, dovrepeisen.no.

Minimalistisk 
© Produsent

Den elegante store hjørneglassdøren gir et ubrutt innsyn til flammene, og du kan både lufte og brenne i peisen samtidig, hvis du vil. Rais Visio 2 gir er et eksklusivt, varmt midtpunkt det er lett å samles rundt. 39000 kr, varmefag.no.

Den minste ovnen  
© Produsent

Modellen Hwam 2610c er den minste ovnen produsenten noen gang har laget. Dermed er den også ideell for godt isolerte hjem, som ikke trenger altfor mye varme. 16 995 kr, thefireplace.no.

Ny gruepeis 
© Produsent

Denne peisinnsatsen gir perfekt innsyn til ildstedet fra tre sider, uansett om døren er åpen eller lukket. Atraflam 750 kan bygges opp slik du vil. 48 990 kr, peisforum.no.

En skikkelig rundbrenner 
© Produsent

Den rene og enkle designen i Scan 83 er selvfølgelig laget med tanke på både funksjonalitet og estetikk. Den er en sylindrisk peisovn med stor glassdør som gir ekstra godt innsyn til flammene. 21 390 kr, ildstedet.no.

Brenner rent 
© Produsent

Har du et gammelt ildsted og fyrer for kråkene, så anbefaler Dovre peisinnsatsen Phoenix. Den skal være en komplett rentbrennende innsats som i tillegg er enkel å montere. 18 125 kr, dovrepeisen.no.

Moderne og stram 
© Produsent

Den stilfulle innsatsen Hwam I 30/55 er av det mer moderne slaget. Den kan plasseres hvor som helst på veggen, og har en dør som kan heves. 20 995 kr, thefireplace.no.

Deilig dekor 
© Produsent

Når peisen er både dekorasjon og varmekilde, lar vi mer enn gjerne øynene hvile på de lekende flammene. Atraflam 800, 36 990 kr, peisforum.no.

Varme i timesvis 
© Produsent

Contura 35-serien har en variant omrammet av svart metall, dør i glass eller støpejern og glasstopp. Ovnen gir ettervarme i inntil sju timer etter at ilden har sloknet, og glasset holder seg rent. 21 900 kr, varmefag.no.