12 nyheter til kjøkkenet

Det skal ikke mye til før det er litt morsommere å lage mat! Her er noen favoritter blant de siste nyhetene, i alle prisklasser.

Koking på gass
© Asko

Er du av den typen som foretrekker å holde koken på gassbluss? Og liker du bedre å søle enn å vaske – og i tillegg blir glad av flott design?

Ja, da er kokeplaten i rustfritt stål fra Askos Craft-serie noe å vurdere. Et tynt beskyttende belegg hindrer at flekker brenner seg fast, og du kan hive skrubbekluten for godt. Hurra! _16 095 kr, Asko. _

Er du i gang med å oppgradere hele kjøkkenet ditt, bør du ta en titt på disse 11 nyhetene innen kjøkkeninnredning.

Marokkansk mat
© Gyldendal

Vil du fylle hverdagen med flere grønne middager og eksotiske dufter, gir boken Aichas kjøkken ny gastronomisk inspirasjon.

Aicha Bouhlou byr på smakfulle oppskrifter hentet fra sin marokkanske matarv, og rettene er enkle nok til at alle kan lage dem.

399 kr, Gyldendal.

Grønnere rengjøring
© Caroline Heyerdahl

Få et rent hjem (i dobbelt forstand). Caroline Heyerdahls økologiske og paraben- og giftfrie såper kommer nå med duft av saltvann i begrenset opplag.

Grønnsaksskrubbingen blir hakket morsommere med koster laget av rene naturmaterialer. Sunt er det også – koker du grønnsakene med skallet på, får du maks ut av dem.

Fra 99 kr, cheyerdahl.no.

Ferskpresset sunnhet
© Kenwood

Start høstsesongen med ferskpresset juice til frokost. La en sitruspresse gjøre jobben og fyll opp med appelsiner, lime og sitroner spekket med deilige C-vitaminer.

399 kr, Kenwood.

Tid for (kald) te
© Kusmi

Kusmi har nå kommet med te som egner seg til iskald servering. Frozen Maicha iste, 169 kr for ti poser, og istefilter, 269 kr, Kusmi.

Kaffe på italiensk
© Stelton

Det blir magisk når lidenskap for kaffe og smakfull design møtes. Denne høsten lanserer Stelton flere nye kaffeprodukter, blant annet den manuelle kvernen Collar, designet av den italienske designduoen Something.

Og når italienere serverer oss kaffe og design er det bare en ting å si: Grazie!

769 kr, stelton.dk.

Grønt og rosa
© Marimekko

Det ikoniske blomster-mønsteret Unikko fra finske Marimekko, ble designet i 1964 av Maija Isola. Og takket være nye fargekombinasjoner, holder den naivistiske blomsten seg aktuell.

Nå er det rosa og grønt som gjelder, og vi bringer gjerne inn farge og matlagingsglede med kjøkkentekstiler i det ikoniske mønsteret!

Grytevott, 175 kr og forkle, 375 kr, marimekko.com.

Nytt på tallerknen
© Ment

De pastellfargede porselenskoppene fra Ment har blitt en suksess, og nå utvider det norske designverkstedet sin Krum-serie med tallerkener i harmonerende farger – slik at du kan by på noe å spise også!

Fra 299 kr per del, ment.no.

Freshe håndklær
© Normann Copenhagen

 Mønstre fra tradisjonelle kopphåndklær  er blitt vridd og vendt på til fem nye   lekne motiver i Illusion-serien fra  Normann Copenhagen. Designet av Anne   Lehmann.

129 kr, tingbutikkene.no.

Designvinner fra Ikea
© Ikea

Lisabo-bordet til Ikea kombinerer moderne struktur med et tidløst uttrykk og vant nylig en Red Dot designpris for produktdesign.

Fås også som skrivebord, tv-bord og sofabord, design Knut Hagberg og Marianne Hagberg, 1295 kr, Ikea.

Er du på jakt etter spisebord, finner du kanskje en ny favoritt blant disse nyhetene?

Redskapene i orden
© Stelton

Rig-Tig har utvidet serien Easy, designet av Cecilie Manz, med enda flere fine redskaper. Den enkle og rene designen er den samme, men funksjonene er nye.

Interessert i å holde deg oppdatert på design og innredningstrender? Abonnér på vårt nyhetsbrev, da vel!

Melkeskummer, 163 kr, slikkepott, 129 kr, ratatouille-skje, 139 kr, og grøtsleiv, 139 kr, Rig-Tig by Stelton.

Jaktkniv til kjøkkenet
© Rosendahl

Kniven er kokkens beste venn! Inspirert av den klassiske jaktkniven har arkitekt og designer Thomas Sigsgaard laget en ny serie med seks funksjonelle kniver. Knivskaftet i gummi sikrer et godt grep.

Fra 349 kr, Rosendahl.