10 favoritter du vil elske fra Ikea + Hay

Liker du det enkle skandinaviske formspråket er Ypperlig-kolleksjonen, fra samarbeidet mellom Hay og Ikea, midt i blinken for deg!

En stol i et stykke
© Produsenten

I fjor slapp Ikea den store nyheten om samarbeidet med det danske designbyrået Hay til stor glede for interiørentusiaster. I oktober kommer Ypperlig-kolleksjonen ut i varehusene, og skal inngå i Ikeas basis-sortiment.

Grunnlegger i det danske designbyrået Rolf Hay og designsjef i Ikea, Marcus Engman deler samme filosofi om at det er positivt å utveksle kunnskapen seg i mellom.

– Share knowledge and become a little bit smarter, sier Engman.

Sammen har de laget møbler og tilbehør som er en miks av materialer som plast og tre, og passer godt inn i små rom. Som stablestolen som er laget i et stykke og er helt uten skjøter.

– Det ser enkelt ut, men er svært komplekst å få til, forteller Rolf.

Dette er de smarteste Ikea-møblene på lenge!

Ypperlig-stolen kommer i en spisestol-variant til 695 kr og en lounge-stol-variant til 895 kr, kan brukes både innendørs og utendørs, og kan fås med polstring i rygg og sete.

En perfekt sofa for to
© Produsenten

Ypperlig-sofaen er et fint nikk til 50-tallet og er perfekt for en samtale mellom to! Ytterskallet er laget i plast som gjør det mulig å holde den tynn, samtidig som den er hard utvendig, forteller designsjef Marcus Engman.

– En sofa som er sjenerøs innvendig, men liten utenpå! Det gjør den perfekt for folk som bor på liten plass, forteller han.

Vi dåner av årets Stockholm-kolleksjon! Se våre favoritter her!

Ypperlig 2-seters sofa, 152 × 76, 92 cm, 4995 kr.

En sovesofa som ser bra ut!
© Produsenten

Ifølge Rolf Hay har tanken bak kolleksjonen vært å sette seg inn i kundens behov i hjemmet. Sovesofaen i Ypperlig-kolleksjonen er et bevis på det med to funksjoner i ett.

BoligPluss viser hvordan Ikea-skjenken skal se ut i år!Nydelig, mener vi!

Som sofa måler den 200 × 80, 85 cm, og som seng, 70 x 200 cm, 5495 kr.

Hylle i tre og stål
© Produsenten

Hyllen i kolleksjonen fås i breddeformat og i høydeformat med en tydelig gjenkjennelig Hay-signatur. Her kombineres massiv bjørk med stål! Stilig!

Vil du ha mer inspirasjon? Få det direkte i innboksen din og meld deg på nyhetsbrevet vårt!

Ypperlig hylle, 150 × 35, 90 cm, 995 kr.

Tidsriktige farger på tilbehøret
© Produsenten

I designduoen er Rolf den som er mest interessert i produksjonsteknikkene, mens Mette har en lidenskap for farger og tilbehør. Fargene i kolleksjonen er tidsriktige, jordnære og lett å bruke i skandinaviske hjem.

Få Mette Hays beste tips til en unik innredning!

Putetrekkene er laget i 100 % bomull, måler 50 × 50 cm og koster 49 kr.

Slank bordlampe
© Produsenten

LED-lampen i kolleksjonen er elegant og smal, og lysstyrken kan lett reguleres med en enkel fingerberøring! Snedig!

Ypperlig bordlampe, 329 kr.

Liten og nett på liten plass
© Produsenten

Denne vegghyllen er liten og dekorativ, og super å bruke som oppbevaringsløsning bak en dør eller et sted der det er trangt om plassen.

Ypperlig vegghylle, 54 × 4, 100 cm, 149 kr.

Tradisjonelt plankebord
© Produsenten

Med dette spisebordet i hvitbeiset askefiner har Hay gitt plankebordet en moderne vri, og vi digger det! En stamme i metall og bein i massivt tre gjør det ekstra holdbart.

Ypperlig bord, 200 × 90, 74 cm, 1995 kr.

Fargerike former til gang og bad
© Produsenten

Speilene i kolleksjonen har tre forskjellige former og farger, og en liten lomme i forkant. De er laget i metall og tåler fukt også!

Brunt speil, 98 kr, hvitt speil, 179 kr, grønt speil, 139 kr.

Solid sofabord
© Produsenten

Sofabordene er små og hendige og kan stå alene eller i fellesskap med flere. Understellet er i klarlakkert massiv bjørk og toppen er i pulverlakkert stål.

Ypperlig bord, Ø 50, H 40 cm, 395 kr.