Lur løsning til vanskelig kjøkken

Sissel Moltu fikk hjelp til å takle et litt sært hjørne på kjøkkenet. Det skreddersydde resultatet er mer enn smart, det er blitt et rommeligere og hyggeligere sted å være.

Spesialbygget kjøkken fra Hole Design
© Inger Marie Grini

Tre ting gjorde at Sissel Moltu tok kontakt med Hole Design for å utbedre kjøkkenet sitt: Hun ville utnytte en vanskelig krok, ha mer oppbevaringsplass og integrere kjøkkenet i resten av hjemmet.

Hun hadde helt klare tanker om sitt nye kjøkken, som skulle være lyst, lekkert og funksjonelt.

– Da Lars Hole var på befaring insisterte han på å få tenke ut sin egen løsning på mine problemområder. Han utfordret meg til å velge noen andre materialer og farger, sier Sissel, som er veldig fornøyd med resultatet.

Et spesialbygget kjøkken gir maksimal plassutnyttelse, et helt personlig uttrykk og mulighet for lure løsninger, som den lange sittebenken som kan brettes rundt hjørnet.

Få mer kjøkkeninspirasjon fra disse superfine nyhetene.

Benken har trekk i grå ull fra Gudbrandsdalen Uldvare. På bordet fra Hole Design står en mugge fra Olive Tree og en samling glassvaser. Le Klint taklampe og Thonet-stoler. Gulv i heltre eik.

Benk i vinkel
© Inger Marie Grini

– Jeg liker godt det estetiske uttrykket og kvaliteten i materialene. Kjøkkenet er blitt som jeg ønsket, og de praktiske løsningene er mine favoritter, som de asymmetrisk opphengte hyllene, med litt overaskende oppbevaring, og sittebenken som runder det vanskelige hjørnet og integrerer det i kjøkkenet, sier Sissel.

Sittebenken er laget slik at den kan brettes rundt hjørnet til spisestuen, som tidligere var vanskelig å utnytte. Når den brettes ut er den sitteplass langs hele spisebordet. Under er skuffer til oppbevaring.

Her har vi samlet noen andre fine kjøkken som har imponert oss.

Ny varme i gulvene
© Inger Marie Grini

Da familien Moltu satte i gang med renovering, bestemte de seg for å legge varmekabler i gulvet, som blir vel kaldt om vinteren.

– Det nye gulvet har stjålet litt av takhøyden, likevel er rommet blitt større og hyggeligere å være i.

Det er mye takket være varmen fra eiken og kanskje paradoksalt nok den svarte skapveggen, som myker opp det hvite og lyse.

– Man får aldri nok hyller og skap, men selv om jeg kanskje kunne fått mer skapplass ved å velge mer standard kjøkkenløsninger, er jeg glad for at vi valgte å få kjøkkenet skreddersydd til plassen her, sier Sissel.

– Vi har fått et mer spennende resultat og løsninger som passer perfekt til oss.

På jakt etter smart oppbevaring? Da finner du garantert noe nyttig blant disse 50 løsningene.

Spisebordet Stetind i ask er nytt fra Hole Design, mens Thonet-stolene No. 14 i malt eik, designet av Michael Thonet, hadde familien fra før.

Moderne settekasse
© Inger Marie Grini

Hyllesystemet heter Reisverk, og er basert på et smalt skjelett som kan brukes som det er, eller du setter inn bredere hyller og skap etter behov.

Her står et utvalg ting som brukes til spisebordet, samt pyntegjenstander, som bordskåneren fra Ferm Living og en vase i messing fra Klong.

Abonnér på vårt nyhetsbrev for å få inspirerende boligreportasjer og designnyheter på epost fra oss hver uke.

Asymmetriske hyller
© Inger Marie Grini

Bokshyllene på kortveggen er i slekt med hovedhyllen bak spisebordet og binder kjøkken og spisestue visuelt sammen. Det dueblå skapet fra Montana inneholder bakeutstyr og tilfører farge i det lyse kjøkkenet.

Bli med hjem til det norske skuespiller-paret som også fikk ekspert-hjelp til å spesialbygge løsninger som passer perfekt til leiligheten deres.

Lekker avfallssortering
© Inger Marie Grini

Bokser i eik på hjul gjør avfallssorteringen enkel. Når de ikke er i bruk, står de pent inne i skaprekken. Eik er en fin kontrast til skapveggen malt i dempet svart.

3 tips for skreddersydde kjøkkenløsninger

Møbeldesigner og kjøkkenskredder Lars Ernst Hole skaper først og fremst løsninger ved å se etter mulighetene i rommet. Slik skapes unike kjøkken, garderober og hyller.

Han har følgende råd til deg som drømmer om et skreddersydd kjøkken:

1. Lag en behovsanalyse. Ta alltid utgangspunkt i hva du faktisk trenger og hvilke oppgaver du utfører på kjøkken ditt.

2. Velg praktisk først, legg til design etterpå. De to henger tett sammen, men det er viktig at det praktiske får styre.

3. Tenk helhet. Finn løsninger som binder kjøkkenet sammen med resten av boligen. Skaper du en helhet vil du få mer flyt og harmoni.

Se mer på holedesign.com.