16 lamper som lyser opp høsten

Høsten står ubønnhørlig for døren. På tide å finne noen nye lyspunkter i tilværelsen.

Lekker lampe i taket
© Produsenten

Det blåses nytt liv i Gino Sarfattis ikoniske design når den unge lampeprodusenten Astep (grunnlagt av Gino Sarfattis barnebarn Alessandro Sarfatti) i samarbeid med Flos etablerer en egen kolleksjon med hans lamper. Flos with Sarfatti-kolleksjonen vil utvides etterhvert, og består nå av fire lamper som allerede har vært i Flos' sortiment en tid, i tillegg til det nye tilskuddet Model 2065. 8300 kr, Flos.

Husk å abonner på nyhetsbrevet vårt og få interiørnyheter sendt direkte til innboksen din!

Unik taklampe
© Produsenten

Lampen Kling har karakter, 9790 kr, Petite Friture.

Pen plissé
© Produsenten

Når nettene blir lange og kulden setter inn..så vil vi gjerne varme oss i lampens skinn! Plissélamper, Accordion, 1569 kr per stk, Hay.

Vakre og klassiske kupler
© Produsenten

Taklampen Twice har to ulike kupler – en i opalglass og en i klart glass – og blir et flott blikkfang over spisebordet. 1999 kr, House Doctor.

Ny størrelse på klassiker
© Produsenten

Klassikeren PH-lampen lanseres i en ny størrelsesvariant – PH 5 Mini – i en fargepalett utviklet i samarbeid med fargeekspert Louise Sass. Den mørkeste tonen starter øverst og blir sartere for hver skjerm. Hues of Orange, Hues of Rose og Hues of Red er blant de til sammen syv variantene. 4800 kr, Louis Poulsen.

Norsk designlampe på solid fot
© Produsenten

Daniel Rybakkens Counter-balance med oppdatert LED-teknologi står stødig på solid fot, 5079 kr, Luceplan.

God materialmiks
© Produsenten

Lars Beller Fjetlands bordlampe er lett og elegant med en god materialmiks. Cloche, Wrong for Hay, 2169 kr, hayshop.no.

Vakker klassiker på bordet
© Produsenten

En klassiker i vakre fargekombinasjoner. Det er ingen fare å investere i denne lampen - den vil holde seg i verdi, helt sikkert. The Mantis Lamp BS3 av Bernhard Schottlander for DCW Éditions, 5060 kr, Lyse ideer.

Trådløst lys
© Produsenten

Lampen Nox, designet av Alfredo Häberli, har base i aluminium og skjerm i munnblåst opalglass. Den er både fin og kul, men Nox' aller sterkeste egenskap er at den kan lades opp og brukes der det ikke er strøm tilgjengelig. Lyset er kraftig nok til å gi godt lese- og arbeidslys, og kan dessuten dimmes til mykere og koseligere stemninger. Et hendig grep gjør den lett å ta med seg ut på balkongen eller ut i hagen. Lanseres i høst, pris ikke fastsatt ennå, Astep.

Tidsriktig gjenbruk
© Produsenten

Bloc Studios lager funksjonell design av overskudd fra marmorindustrien i Carrara. Lampe, Voie Light, designet av Sabine Marcelis. bloc-studios.com.

Glassklart og vakkert
© Produsenten

Tripod er en bordlampe laget i munnblåst glass. Lampen ble designet av nederlandske Gijs Bakker i 1978, og nå har Lyngby Porcelæn satt den i produksjon. Lampe, 1999 kr, lyngbyporcelain.com.

En moderne klassiker
© Produsenten

En perle av en moderne lampeklassiker! Bordlampe, Kizu, design Lars Tornøe, 2516 kr, newworks.dk.

Marmor til veggen
© Produsenten

Vegglampen fra Menu er minimalistisk og grå, og veldig tidsriktig!

Dimmes ved nærkontakt
© Produsenten

Man får lyst til å ta på lampen AQ01, med det rene designet, de avrundede kantene og den matte overflaten. Og det er nettopp det man skal. Lyset skrus på og dimmes direkte på lampehodet. Lampen passer til arbeidsplassen eller som leselys ved sengen. Design Anne Qvist, 2656 kr, Lightyears.

En lysende idé
© Produsenten

Lampen ISP, utviklet av den 30-årige russisk-franske designeren Ilia Sergeevich Potemine, er et lite stykke ingeniørkunst. Du finner ingen bryter på lampen eller ledningen, for den tennes ved å trekke det lysende røret ut av hylsteret i messing, og lysstyrken reguleres etter hvor langt man drar røret ut. ISP kan ligge på et bord, eller henges på veggen – enten vannrett eller loddrett. Fiffig! 12 773 kr, DCW Éditions/Roomstore.

50-årsjubilant
© Produsenten

Et designjubileum er en fin anledning for endelig å hente hjem en klassiker, og i år er ikoniske Eclisse, designet i 1967 av Vico Magistretti, aktuell. Den lille lampen er tidstypisk og et prakteksemplar av en design som balanserer fint mellom form og funksjon. Eclisse består av tre skåler i malt metall; basen, det ytre skallet og den indre skjermen, som man manuelt justerer og på den måten etterligner en solformørkelse. 1330 kr, Artemide.