Vår på kjøkkenet

Ønsk våren velkommen på kjøkkenet med disse herlige nyhetene.

Deilig materialmiks
© Broste

Mindre smaker mer, sies det, og det gjelder også for borddekkingen. Ved å blande få utvalgte skåler og tallerkener i ulike materialer, blir bordet som en matrett i seg selv med rikelige mengder sanseinntrykk uten å fremstå overlesset­. Ta utgangspunkt i en fargeskala og bland marmor, porselen, metaller og keramikk for et nydelig resultat. Fra 118 kr, alt fra Broste.

© Aless

Lei av søl på kjøkkenbenken? Med denne smarte skjeholderen fra Alessi har du et sted å gjøre av utstyret mens du kokkelerer. 339 kr.

© Ikea

Kjøkkentekstiler må tåle tøff bruk. Ikeas 365+ er designet med tanke på dette, og er laget i holdbare materialer med en enkel, fin design. Fra 25 kr.

Kopp på topp
© Ment

Tekoppen Krum er designet av de norske søstrene i Ment, og er laget av gjennomfarget porselen. Krum har myke former og en halvglasert overflate som gjør den god å holde i. Fås i flere fine nyanser, 345 kr.

Brød på bordet
© Cappelen Damm

Etter en lang periode med karbofritt­ fokus er brødet tilbake­ på bordet. Helst skal det være hjemmebakt, og i boken­ Eltefritt­ grytebrød viser forfatter­ Kirsten Skaarup hvor enkelt det kan være! Grytebrød skal nemlig ikke eltes, bare røres sammen, heves og stekes. Triksene som gir god sprø skorpe får du også. 299 kr, Cappelen Damm.

© De Longhis

De Longhis nye kjøkkenserie, Scultura, har avrundede former og dempede farger. Serien består av vannkoker, kaffemaskin og denne brødristeren. Fra 1099 kr.

© Mauviel

Sautépannen fra franske Mauviel er så nydelig­ at vi like gjerne kunne satt den rett til pynt. Men til det er den faktisk for god. Pannen er tilpasset alle komfyrtopper, inkludert induksjon, og blir bare finere i bruk. 799 kr, artilleriet.se.

Kul klut
© The Organic­ Company

Vær miljøvennlig, bruk kjøkkenklut i økologisk bomull. 55 kr, The Organic­ Company.

Godt underlag
© Skagerak

Trioen VE2 har designet det kvadratiske skjære­brettet­ i tre, perfekt til brødet ved siden av suppen­ eller til en deilig dessert av ost og kjeks. Plank Square Trencher, 549 kr, Skagerak.

Rustikk eleganse
© House Doctor

Blant vårnyhetene fra House Doctor finner du dette lekre dekketøyet, som på diskré vis gir borddekkingen en fin sanselighet. Tallerken, 141 kr, skål, 125 kr.

Aktuelle råvarer

1. Eplesorten Pink Lady er svært aromatisk på smak, en god balanse mellom søtt og syrlig. Selv om frukten egner seg godt til både steking og baking er den kanskje aller best som den er. Skjær i skiver og ha i salater, eller del opp i båter og spis som snacks!

2. Persille er nydelig, både til pynt og som smakstilsetter i matretter, sauser og dressinger. Den kommer i to varianter, kruspersille og bladpersille, hvor kruspersillen er en anelse mildere i smaken. Og ikke kast stilkene, de er nydelige å koke kraft på. Tips til bruk? Start med oppskriften på motsatt side!

3. Pastinakk har en søt og lett krydret smak som minner litt om sellerirot. Det er mest smak i de små og mellomstore variantene, så velg disse enten du lager grov mos med poteter eller setter­ ekstra smak på suppen.

Lyst på enda mer forandring? Sjekk ut våre kjøkkenfavoritter.