Halloumi er en proteinrik kypriotisk ost, som gjerne lages av en blanding av geite-, fåre- og kumelk. Osten er et fint alternativ til kjøtt, takket være den faste konsistensen og dens høye smeltepunkt. Etter en tur på grillen eller i stekepannen får osten en sprø utside, og smaken kommer helt til sin rett.
Test ut:
Tabbouleh med grillet halloumi (4 personer)
2 dl fullkornsbulgur buljong
1 rødløk
1 liten bunt bladpersille
1 liten bunt mynte
200 g cherrytomater
1 agurk
olivenolje
sitronsaft
salt og pepper
2 stk hjertesalat
1 halloumi
Skyll og kok bulgur – gjerne i buljong – og sett til avkjøling. Finhakk løk, persille og mynte. Skjær tomater i båter og agurk i små terninger.
Bland bulgur, løk, persille, mynte, tomater og agurk. Smak til med olje, sitronsaft, salt og pepper. Skyll hjertesalat og slyng den tørr. Del opp osten der hvor den deler seg naturlig, og grill den uten olje i en varm grillpanne, til den har fine grillstriper på begge sider og er lun. Skjær osten i mindre stykker. Anrett salatbladene på en tallerken, og topp med bulgursalat og grillet halloumi.