Tre råvarer vi har tro på denne sesongen

Trenger du å friske opp vårmenyen? La deg inspirere av disse ingrediensene.

Halloumi

Halloumi er en proteinrik kypriotisk ost, som gjerne lages av en blanding av geite-, fåre- og kumelk. Osten er et fint alternativ til kjøtt, takket være den faste konsistensen og dens høye smeltepunkt. Etter en tur på grillen eller i stekepannen får osten en sprø utside, og smaken kommer helt til sin rett.

Test ut:

Tabbouleh med grillet halloumi (4 personer)

2 dl fullkornsbulgur buljong
1 rødløk
1 liten bunt bladpersille
1 liten bunt mynte
200 g cherrytomater
1 agurk
olivenolje
sitronsaft
salt og pepper
2 stk hjertesalat
1 halloumi

Skyll og kok bulgur – gjerne i buljong – og sett til avkjøling. Finhakk løk, persille og mynte. Skjær tomater i båter og agurk i små terninger.

Bland bulgur, løk, persille, mynte, tomater og agurk. Smak til med olje, sitronsaft, salt og pepper. Skyll hjertesalat og slyng den tørr. Del opp osten der hvor den deler seg naturlig, og grill den uten olje i en varm grillpanne, til den har fine grillstriper på begge sider og er lun. Skjær osten i mindre stykker. Anrett salatbladene på en tallerken, og topp med bulgursalat og grillet halloumi.

Fullkornsbulgur

Fullkornsbulgur er hele hvetekorn som er kokt, tørket og knust. I fullkornsvariantene er hele kornet bevart, noe som gjør dem til et sunt alternativ til ris, eller som fiberrikt fyll i salater. Bulguren kan gjerne dampes med litt hvitløk og urter eller buljong for mer smak.

Så du denne: 14 drømmekjøkken i treverk

Brønnkarse

Brønnkarse er en frodig krydderurt som egner seg som både smakssettende ingrediens og dekorasjon. Den har en litt skarp smak, og brukes rå og finhakket i salater og supper for å gi
retten mer karakter. Mengden i oppskrifter er som regel veiledende, og bør justeres etter smak.

Se også:Vår på kjøkkenet!