Slik skaper du familiekjøkkenet

Kjøkkenøy, store arbeidsflater og rom - her er alt du trenger å vite for å bygge kjøkkenet for hele familien.

I familiekjøkkenet skal det gode samværet, liv og raushet stå i fokus. Slike kjøkken skapes av åpne løsninger, inkluderende kjøkkenøyer og treverk som nøkkelmateriale. Kjøkken i tre tåler hverdagsbruk, eldes vakkert i takt med livet som leves der og skaper en varm og innbydende stemning.

Husets hjerte. La en stor kjøkkenøy bli sentrum for utforskende kokkelering og samtaler, og bryt gjerne et helhvitt kjøkken med en robust benkeplate i heltre! Kjøkkenfrontene er Mano, benke-
platen i eik. Som vist, 80 111 kr, kvik.no.

Mørkere nyanser. Et mørkt trekjøkken er eksklusivt og modig – og noe helt annet enn det vante, lyse uttrykket som fremdeles regjerer i nordiske kjøkken. S17 RAW, pris på forespørsel, svane.com.

Langvarig håndverk. Tradisjon møter moderne familieliv i eikekjøkkenet fra Københavns Møbelsnedkeri. Pris på forespørsel, kbhsnedkeri.dk.

Skreddersydd. Drømmen er et kjøkken som er tilpasset både huset det står i og menneskene som skal bruke det. Norske Hamran «syr» på mål! Pris på forespørsel, hamran.no.

Arbeidsflate. Den nye benkeplaten Skogså fra Ikea har et utseende som minner om tradisjonelle slakterblokker satt sammen av endeved, og gir kjøkkenet et rustikt og varmt uttrykk. 1895 kr, ikea.no.

Hel ved. Lotta Agaton har designet kjøkkenfronter i massiv douglasgran fra Dinesen for Picky Living, slik at du kan kle Ikea-stammene dine med livfullt treverk. Fra 1775 kr per front, pickyliving.se.