EN STJERNEKOKK VERDIG:
© Andreas Mikkel Hansen

Kjernerom

Kjøkkenet hjemme hos stjernekokk Nicolai Nørregaard er godt integrert­ i resten av interiøret, og er blitt husets naturlige samlingsplass­ for hele familien.

Danske Nicolai Nørregaard er oppvokst i en familie med en særlig forkjærlighet for gode råvarer og god mat, så det er ikke rart at han i dag jobber som kokk. Sammen med Rasmus Kofoed driver han Michelin-restauranten Kadeau i København, han er partner i cocktailbaren 1408, og driver hurtigmatkonseptet BobbaBella, for å nevne noe. Så ja, man kan trygt si at Nicolai er en opptatt mann. Det var også grunnen til at han, kona og deres to barn bestemte seg for å flytte fra vibrerende Vesterbro midt i København til rolige Dragør litt sør for byen. Her har de pusset opp et hus tett på hav og skog, og kjøkkenet var naturligvis viktig.

FAMILIELIV:
© Andreas Mikkel Hansen

Garde Hvalsøe-innredningen i lys douglasgran, med årer som strekker seg på langs gjennom hele kjøkkenet, henter nydelig inn naturen i hjemmet. Med vegghengte skap, som ser mer ut som en skjenk, glir rommet sømløst inn i resten av interiøret, og med flere oppholdssoner er kjøkkenet blitt et sosialt samlingspunkt for familien.

HOVEDATTRAKSJON:
© Andreas Mikkel Hansen
PÅ SIN PLASS:
© Andreas Mikkel Hansen

– Jeg har et hektisk arbeidsliv, så det betyr mye for meg å kunne trekke meg litt tilbake når jeg først har fri, sier Nicolai.

LANGE LINJER:
© Andreas Mikkel Hansen

Han er opptatt av å gi barna noe av det han selv fikk fra sin egen oppvekst, nemlig læren om hvor råvarene kommer fra og hvordan de forvandles til et godt måltid. Stjernekokken har derfor laget en kjøkkenhage, og tar seg god tid til å lage mat sammen med familien.

SELVFORSYNT:
© Andreas Mikkel Hansen
LURE LØSNINGER:
© Andreas Mikkel Hansen

– Det å enkelt kunne plukke en dusk løpstikke til potetene fra hagen, setter jeg stor pris på. Når jeg lager mat profesjonelt står jeg i råvarer til knærne, og det er litt det samme her. Det blir bare litt morsommere her – mer autentisk, og så smaker det litt bedre, konstaterer kokken.

PÅ UTSTILLING:
© Andreas Mikkel Hansen
ALT I ETT:
© Andreas Mikkel Hansen