EN STJERNEKOKK VERDIG:
EN STJERNEKOKK VERDIG:

For Nicolai Nørregaard er det viktig at det er plass til alle på kjøkkenet hjemme da det ofte er her han bruker mest tid.

© Andreas Mikkel Hansen

Kjernerom

Kjøkkenet hjemme hos stjernekokk Nicolai Nørregaard er godt integrert­ i resten av interiøret, og er blitt husets naturlige samlingsplass­ for hele familien.

10. november 2018 av Trine Jørck

Danske Nicolai Nørregaard er oppvokst i en familie med en særlig forkjærlighet for gode råvarer og god mat, så det er ikke rart at han i dag jobber som kokk. Sammen med Rasmus Kofoed driver han Michelin-restauranten Kadeau i København, han er partner i cocktailbaren 1408, og driver hurtigmatkonseptet BobbaBella, for å nevne noe. Så ja, man kan trygt si at Nicolai er en opptatt mann. Det var også grunnen til at han, kona og deres to barn bestemte seg for å flytte fra vibrerende Vesterbro midt i København til rolige Dragør litt sør for byen. Her har de pusset opp et hus tett på hav og skog, og kjøkkenet var naturligvis viktig. 

Kokken Nicolai Nørregaard
FAMILIELIV:

Stjernekokk Nicolai Nørregaard har funnet roen med familien i Dragør, sør for København.

© Andreas Mikkel Hansen

Garde Hvalsøe-innredningen i lys douglasgran, med årer som strekker seg på langs gjennom hele kjøkkenet, henter nydelig inn naturen i hjemmet. Med vegghengte skap, som ser mer ut som en skjenk, glir rommet sømløst inn i resten av interiøret, og med flere oppholdssoner er kjøkkenet blitt et sosialt samlingspunkt for familien.

Åpen kjøkkenløsning med smarte løsninger
HOVEDATTRAKSJON:

Kjøkkenet er selve kjernen i stjernekokk Nicolai Nørregaards nye hjem i Dragør. Flere vegger ble revet i oppussingen for å få et stort kjøkkenallrom med flere hyggelige oppholdssoner. På den måten kan familien på fire være sammen også når Nicolai kokkelerer, noe han ofte gjør. Kjøkkeninnredningen er fra Garde Hvalsøe.

© Andreas Mikkel Hansen
Smart oppbevaring på kjøkkenet
PÅ SIN PLASS:

En liten skuff med plass til oljer og eddiker er strategisk plassert under kokeplaten, og er på den måten lett tilgjengelig for Nicolai når han lager mat. Rikelig med plass på hver side av kokeplaten sørger for god arbeidsflyt. Benkeplaten i stål er en fin, stram motvekt til frontene i tre, og tåler i tillegg varme gryter. Praktisk!

© Andreas Mikkel Hansen

– Jeg har et hektisk arbeidsliv, så det betyr mye for meg å kunne trekke meg litt tilbake når jeg først har fri, sier Nicolai. 

Kjøkkenfronter i douglasgran
LANGE LINJER:

Kjøkkenet fra Garde Hvalsøe er laget av en lang bjelke lutbehandlet, lys douglasgran, hvor man ser treets årer strekke seg i hele kjøkkenets lengde – en detalj som gir et svært eksklusivt resultat.

© Andreas Mikkel Hansen

Han er opptatt av å gi barna noe av det han selv fikk fra sin egen oppvekst, nemlig læren om hvor råvarene kommer fra og hvordan de forvandles til et godt måltid. Stjernekokken har derfor laget en kjøkkenhage, og tar seg god tid til å lage mat sammen med familien. 

Kokkesalat
SELVFORSYNT:

En tomat og friske urter fra hagen forvandles lett til en estetisk og smakfull rett når stjernekokk Nicolai tryller på kjøkkenet. 

© Andreas Mikkel Hansen
Vakre høyskap til oppbevaring på kjøkkenet
LURE LØSNINGER:

Høyskapsveggen inneholder oppbevaring, kjøleskap, ovn og en vakuumskuff, slik at familien kan vakuumpakke mat for sous-vide-matlaging og konservering. I enden av rommet skimtes stuen, i naturlig forlengelse av kjøkkenet.

© Andreas Mikkel Hansen

– Det å enkelt kunne plukke en dusk løpstikke til potetene fra hagen, setter jeg stor pris på. Når jeg lager mat profesjonelt står jeg i råvarer til knærne, og det er litt det samme her. Det blir bare litt morsommere her – mer autentisk, og så smaker det litt bedre, konstaterer kokken.

Spesialbygget hylle til kjøkkenet
PÅ UTSTILLING:

Keramikkserviser står sammen med kokebøker og tørrmat i en stor, åpen hylle – fint å se på og lett tilgjengelig. Med integrert benk er det også en hyggelig oppholdsplass!

© Andreas Mikkel Hansen
Vegghengte underskap til kjøkkenet
ALT I ETT:

Den vegghengte innredningen lar kjøkkenet føye seg sømløst inn sammen med husets øvrige interiør. Med mye luft under skapene blir rengjøringen også enkel.

© Andreas Mikkel Hansen

Kanskje du også er interessert i...