Moderne design til tross, kvaliteten er selvfølgelig den samme. Alt er håndlaget av solide materialer, i hovedsak heltre eik, med fingerskjøter i skuffene. Dette er laget for å vare.
– I dag handler alt om å redusere forbruket, det vil også si at vi må kjøpe mer ordentlige ting. Og ja, mer kostbare ting. Men på sikt blir det likevel rimeligere å kjøpe kvalitet som varer, fremfor noe som må byttes ut om ti år. Den skandinaviske tankegangen og holdningen om ivaretakelse, må vi beholde, understreker formgiveren.
Varighet har vært et stikkord også i utformingen av designen.
– Du «leser» ikke et tradisjonelt kjøkken når du ser dette. Du pakker bort «rotet», de typiske signalene av et kjøkken. Det har mange skuffer, det står fritt på ben. Vanligvis oppleves kjøkken todimensjonalt; en front og en benkeplate. Men når du får hulrommene får du en mer spennende arkitektur. Lys og skygger gjør det mer interessant, forteller Andreas. Tanken er at det skal fremstå som et møbel, heller enn et typisk kjøkken.
For Andreas kommer bærekraften i designen også frem på et annet vis.
– Å jobbe og samarbeide med norske bedrifter er viktig. Det er viktig for å skape og ta vare på arbeidsplasser, kulturhistorie, samfunnsnytte. Ikke minst er det viktig for fremtiden.
– Hulrommene skaper en mer spennende arkitektur. Variasjonene i lys og skygge er med på å gi innredningen en ekstra dimensjon, sier Andreas, noe som også forklarer hvorfor innredningen svever fritt på ben.