7 lure løsninger på kjøkkenvifter

Hvordan integrere kjøkkenviften best mulig? Se åtte kreative løsninger her.

Flisedekket kjøkkenvifte
© BO BEDRE

1. Flisedekket kjøkkenvifte

I dette moderne kjøkkenet har arkitekt Søren Emil skjult viften bak fine hollandske fliser fra Royal Mosa/Bergersen Flis. Delvis for å bevare det symmetriske, rene uttrykket, og delvis for å skape en kontrast til de mørke og moderne kjøkkenelementene. Vil du kopiere ideen, må du huske å bruke vannfast kryssfiner. Hvis ikke ødelegges kassen over tid, og fugene kan sprekke.

Kjøkkenviften i kasse fra taket
© BO BEDRE

2. Kjøkkenviften i kasse fra taket

Dette kjøkkenallrommet er laget som ett stort arbeids- og oppholdsrom med et diskré område for matlaging bakerst i rommet. Kort sagt, et kjøkken som ikke skal likne et kjøkken. Men en fritthengende vifte ga likevel rommet en tydelig kjøkkenkarakter. Da beboerne skulle renovere taket, kom de på at de kunne bygge en hvit kasse rundt viften. Den er fortsatt markant i rommet, men har ikke lenger det karakteristiske utseendet til en kjøkkenvifte.

Kjøkkenvifte forkledd som lampe
© Thermex

3. Kjøkkenvifte forkledd som lampe

Kjøkkenviftene har fått et designmessig løft. Nå som kjøkkenet aller helst skal likne et oppholdsrom på lik linje med stuen, nytter det ikke å henge opp en stor og avslørende vifte i rustfritt stål. Velg i stedet en av de nye modellene som likner taklamper i utformingen. Denne heter Jasmin Pearl og er fra Thermex.

Kjøkkenvifte som blikkfang
© Eico

4. Kjøkkenvifte som blikkfang

Denne nye viften fra Eico sørger for en umiddelbar ansiktsløftning til kjøkkenet. Den hvite glasfiberlooken har noe science fiction-aktig over seg. Bubble W er en vifte som, i motsetning til mange andre kjøkkenvifter, helst skal synes.

Innebygget kjøkkenvifte
© BO BEDRE

5. Innebygget kjøkkenvifte

I forbindelse med en større renovering ble kokeseksjon i dette kjøkkenet fly ttet bort til vinduet. Beboerne ville ha viften så høyt at de kunne stå oppreist under den, og unngå å banke hodet inn i de harde stålkantene. Kokenisjen er laget i et hjørne, noe som gjør plassering av viften en vanskelig. Løsningen ble et treskjele tt bygget som en forlengelse av muren. Skjele ttet er etterpå kledd i vannfast kryssfiner og sparklet, slik at det virker som en naturlig forlengelse av muren. Til slu tt er det hele malt svart, noe som både markerer kjøkkenets nye tilskudd, og fullintegrerer viften. Viften som vises er forøvrig fra italienske Falmec.

Kjøkkenvifte i taket
© BO BEDRE

6. Kjøkkenvifte i taket

Denne løsningen gjøres ikke på en helg. Her er nemlig hele taket senket og utstyrt med en ny, integrert vifte fra Thermex. De fleste vil nok trenge håndverkerhjelp til de tte, men man får mye igjen for investeringen. Kjøkkenet er ikke bare blitt renere i uttrykket, det er også bli tt mer anvendelig, e ttersom viften ikke lenger tar bort utsikten til spiseavdelingen.

Rustfritt stål rundt kjøkkenviften
© BO BEDRE

7. Rustfritt stål rundt kjøkkenviften

Den gamle viften fungerte egentlig perfekt, men den sa tt litt klønete til midt i overskapenes rene og symmetriske linjer, noe som irriterte eierne. En venn av familien, som er smed, tilbød seg å lage en kappe i rustfritt stål. Kappen skjuler viften, samtidig som den passer til skapmodulene. Som en ny ttig dekorasjon er det montert en klokke på selve kappen.