11 nye kjøkken

Kjøkkenets frieri til stuen fortsetter. Høstens nyheter handler også om at kjøkkenmodulene ligner mer og mer frittstående ­møbler. Tre er fremdeles hot, det rå metallet sniker seg inn, og så handler det om god funksjonalitet da, selvfølgelig!

Bombastisk svart kjøkkenøy
© Produsenten

Bombastisk svart kjøkkenøy

Den nye kjøkkeninnredningen Mano Cima fra Kvik har skuffer og skap i massivt tre og svarte fronter. Kjøkkenet har en god materialitet, noe som får arbeidsstasjonen til å fremstå som et flott møbel.

Det er ikke alle kjøkken som er like enkle å innrede. Se hvordan den norske designeren løste en litt vanskelig krok i denne saken.

Kjøkkeninnredningen blir som et møbel
© Produsenten

Kjøkkeninnredningen blir som et møbel

I Multiforms nye forslag til kjøkken er kjøkkenøya gjort til et fremtredende møbel i rommet. Her ses kuben i svartbeiset eik. Fineren er planskåret, slik at det flotte uttrykket i treets årringer kommer frem.

SE OGSÅ 10 tips til å lykkes med svart kjøkken hos BoligPluss!

Kjøkkendelen langs veggen er hvit, slik at den forsvinner litt for øyet. Fronter, sider og benkeplate er skåret i 45 graders vinkel, og møtes i pene gjærede hjørner. Det er disse detaljerte hjørnene som har gitt navn til serien – nemlig Form 45.

Materialmiks på kjøkkenet
© Produsenten

Materialmiks på kjøkkenet

Materialmiksen har inntatt kjøkkenet, og godt er det! For se, så fint det kan bli når Boform leker seg med overraskende kombinasjoner: En sittebenk med sete i konjakkfarget skinn og malte bronseflater gir varme til et ellers lyst kjøkken.

Fronter i bjørk og hvitt har fått aluminiumsgrep. Kaldt og varmt metall møtes når en benkeplate i massivt stål danner en ramme rundt kjøkkenøya. Bakveggen i nisjen er kledd i grå Statuario Venato-marmor fra Italia.

Elegant og lyst kjøkken i ask
© Produsenten

Elegant og lyst kjøkken i ask

Det lyse kjøkkenet er en skandinavisk favoritt, og hvis man vil ha noe ekstra elegant, er ask et godt alternativ. HTH lanserer nå to nye fronter, begge med med ask i fokus.

Den ene fronten har finer med åretegninger og med massive lister i hvitlakkert ask. Det andre er belagt med høytrykkslaminat og kantet med lister i pigmentert ask.

Ofte trenger du ikke bytte hele innredningen for å få ny giv på kjøkkenet. Ta en titt på disse 12 produktnyhetene!

Kjøkken inspirert av nordisk natur
© Produsenten

Kjøkken inspirert av nordisk natur

Nyheten fra Kvänum Cool Classic kunne like så godt hett Nordic Nature. Kjøkkenet kommer nemlig i to farger som er hentet fra vår karakteristiske natur. En mørk grønnfarge fra den dype skogen, og en blåfarge fra det dype havet.

Modulene i de rike, mettede fargene kler godt å stå ved siden av de funksjonelle høyskapene i lys eik. Uttrykket er en oppdatert utgave av den populære shakerstilen.

Smarte kjøkkenløsninger
© Produsenten

Smarte kjøkkenløsninger

Når kjøkkenet og matlagingen er flyttet ut fra det lukkede rommet og ut i det sosiale rommet, melder det seg et nytt behov: Å skjule!

Det er ikke tvil om at den eksklusive kjøkkenleverandøren DaDa Armani har tatt nettopp det behovet på alvor med den nye serien Slide. Mange geniale skyve-og-skjule-løsninger gjør at kjøkkenet blir kamuflert bak store flater av vakre materialer.

14 smarte løsninger til kjøkkenet!

En nedfelt vask (som egentlig er for pen til å gjemmes) forsvinner når en stor marmorblokk skyves over den.

Kjøkkenfronter med fint mønster
© Produsenten

Kjøkkenfronter med fint mønster

Ikeas nye kjøkkenfronter Kalvia har et organisk mønster som er hentet fra et abstrakt maleri. Designeren bak kjøkkenfrontene er Martin Bergström, som har designet hele Ikeas fine Svärtan-kolleksjon.

Kjøkken med metalliske flater
© Produsenten

Kjøkken med metalliske flater

Metalliske flater, tre, lakkerte flater og tynne rammer preger SieMatics Pure-serie. Kjøkkeneksempelet her bekrefter at kjøkkenøya har fått en viktig plass i det moderne kjøkkenet – som gjerne er plassert i et åpent rom med flere funksjoner.

Øya er ikke bare kokkens arbeidsplass, men også et møbel som står for en naturlig overgang mellom kjøkken og stue.

Den spesialbygde kjøkkenøya til dette norske skuespiller-pareter enkel, men veldig, veldig fin.

Kjøkkenmøbler på ben
© Produsenten

Kjøkkenmøbler på ben

Vipp var et av de første firmaene som omtalte sine kjøkkenmoduler som møbler, og ved å plassere disse modulene på ben, ble dette møbelinspirerte uttrykket forsterket.

Den hvite versjonen, som også er den nyeste, glir naturlig inn i et lyst interiør – som her i dette sommerhuset i The Hamptons utenfor New York.

Les mer om kjøkken i vårt nyhetsbrev på mail!

Kjøkken for deg med liten plass
© Produsenten

Kjøkken for deg med liten plass

Selv om drømmen er et gigantisk kjøkken, er realiteten ofte en annen. Svane lanserer et stilfullt og oppdatert kjøkken, designet for boliger med få kvadratmeter.

8 lekre kjøkken vi bare elsker!

Kombinasjonen av gråmalte fronter, grepslister i gyllen metalllakk, og åpne hyller i ask, forener det funksjonelle kjøkkenet med moderne oppbevaring. Når marmor også er hentet inn, blir helheten storveis!

Smart teknologi på kjøkkenet
© Produsenten

Smart teknologi på kjøkkenet

At kjøkkenet har hentet inspirasjon fra møblenes verden, betyr ikke at det skorter på ny teknologi og smarte funksjoner – heller tvert imot!

Med Elevation-løsningen til Multiform kan du med et enkelt trykk på en knapp heve og senke en hylle i benkeplaten. Om det er minimalistisk forfengelighet eller praktisk anvendelighet som gjør at den appellerer, er vi usikre på. Men en sånn vil vi ha!

Skal du pusse opp kjøkkenet? Vi har samlet masse kjøkkeninspirasjon her.