© Ittala

Ikonisk servise lanseres i den originale fargepaletten fra 1950

70 år etter at den ikoniske Teema-kolleksjonen til Iittala opprinnelig ble lansert, introduseres nå serien i tre nye farger.

© Ittala

Basert på ideen om et sett på 12 deler

Da Kaj Franck designet Teema-kolleksjonen for Iittala tilbake i 1952 var det for å lage et alternativ til datidens forseggjorte middagservise som han mente var upraktisk i både design og funksjon, i tillegg til at de var utilgjengelige for mange: et vanlig servise kunne nemlig inneholde over femti forskjellige deler for å være komplett.

Franck var inspirert av japansk design og estetikk, og Teema-kolleksjonen baserte seg på en idé om å lage et servise som bestod av 12 multifunskjonelle deler, som både var praktiske, kombinerbare og kunne selges til en rimelig pris.

Et nordisk ikon

I etterkrigstiden ble både hus og kjøkken mindre, og et begrenset sett servise var mer funksjonelt med tanke på lagringsplass. Derfor består Teema-kolleksjonen utelukkende av deler som er multifunksjonelle, stabelbare og tåler ovn, fryser, mikrobølgeovn og oppvaskmaskin.

© Ittala

Vintageblå, vintagebrun og lin

Teema er laget for å bli mikset og matchet i forskjellige farger. I forbindelse med 70-års jubileet introduseres fargene vintageblå og vintagebrun som begge går tilbake til Teemas originale fargepalett fra 1950-tallet, og en ny nøytral lintone.