IKEAs nye spesialkolleksjon er fantasifull og funksjonell

Hensikten er å demokratisere kunsten og gjøre den tilgjengelig og overkommelig for alle. Se et utvalg av nyhetene her.

Vegglampe fra 299 kr., av Sabine Marcelis

IKEA Art Event 2021

For sjette gang utforsker IKEA grensen mellom kunst og funksjonelt design med spesialkolleksjonen Art Event. Her har IKEA inngått et samarbeid med kunstnere og designere, som hver har skapt kunstverk som både vekker fantasien men også er nyttige i hjemmet.

– Kombinasjonen av ikke-funksjonelle gjenstander og hverdagslig design åpner opp for en ny type produkt, som kan dekke både funksjonelle og følelsesmessige behov, sier Henrik Most, kreativ leder på IKEA.

Pledd 329 kr., av Stefan Marx

Vase 229 kr., av Stefan Marx

"Kunst hver dag for alle"

Med de mange timene vi oppholder oss i hjemmet - og spesielt det siste året - trenger vi et funksjonelt hjem som også inspirerer oss.

– Hver ting i denne kolleksjonen har en praktisk funksjon, og samtidig er den en kunstgjenstand. Den tradisjonelle ideen om at kunst er dyrt og eksklusivt og design er en del av massekulturen er rett og slett ikke relevant lenger. De to passer fantastisk sammen – det er der magien skjer, fortsetter Henrik Most

Med spesialkolleksjonen tar de kunsten ut av galleriet og inn i hjemmet, hvor hver designer og kunstner tilføyer gjenkjennelige objekter et unikt preg.

Art Event kollektionen er i salg nå.

Veggdekorasjon 249 kr., av Humans Since 1982

© IKEA

Bordlampe 399 kr., av Gelchop

Klokke, 369 kr., av Daniel Arsham

© IKEA