© IKEA/NTB

IKEA dropper 70 år gammel tradisjon

Den populære katalogen flytter online.

IKEA starter nytt kapittel i 2021

IKEA-katalogen har siden 1950 inspirert mennesker med sin innredning og smarte løsninger til hjemmet, men nå er det altså slutt. Den populære papirkatalogen vil ikke lenger bli utgitt i Norge i papirformat.

– For både kunder og medarbeidere er IKEA-katalogen en publikasjon som bringer mye følelser, minner og glede. I 70 år har den vært et av våre mest unike og ikoniske produkter, som har inspirert milliarder av mennesker verden over, sier Konrad Grüss, administrerende direktør i Inter IKEA Systems B.

Grüss peker på endringer i både medieforbruk og kundeadferd som de avgjørende årsakene, og sier at beslutningen om å ta farvel med katalogen føyer seg inn i en overordnet omstilling av IKEA for å bli mer omgjengelig og digital.

Nye formater er tatt i bruk

På sitt høydepunkt i 2016 ble IKEA-katalogen distribuert i 200 millioner eksemplarer, i 69 forskjellige versjoner, på 32 språk og til mer enn 50 markeder. Og selv om mange utvilsomt vil savne å kunne bla seg gjennom den store katalogen, fungerer ulike digitale løsninger som hovedkanalen når det gjelder møbelgigantens kommunikasjon med kundene. En stor økning i varehandel på nett og forbedrede digitale tjenester og app-er skal sørge for gode kundeopplevelser.

For de som kjenner abstinenser ved tanken på katalogens bortgang kan IKEA trøste med at det høsten 2021 vil utkomme en bok - fylt med inspirasjon og kunnskap.