Her er de mest populære fargetrendene på Instagram i 2021

Trenger hjemmet ditt en oppfriskning? Så les videre og la deg inspirere av de fargene vi tagger mest på Instagram akkurat nå.

Nye farger i hjemmet

Ser du etter et nytt boligprosjekt? Så finnes det masse av inspirasjon å hente på Instagram.

Eksperter fra Hometree.co.uk har funnet frem til de mest populære fargetrendene på Instagram ved å se nærmere på hvilke hashtags vi bruker mest.

Vi kan allerede nå avsløre at det er de grå og blå tonene vi drømmer om å bli omgitt av i hjemmet.

Og for å forstå hvorfor vi er så stor fan av akkurat disse fargene, gir eksperten og psykologen Lee Chambers oss en forklaring.

1. Egyptian Cotton (Dulux)

Med cirka 91.000 hashtagger er fargen Egyptian Cotton fra Dulux den langt mest hashtaggede fargen på Instagram.

Fargen er nøytral med en fin lysegrå undertone, som ifølge Lee Chambers skaper en innbydende og rolig atmosfære.

2. Hague Blue (Farrow & Ball)

Den nest mest hashtaggede fargen på Instagram er en dyp og fyldig blå med grønne undertoner. Med ca. 48.000 tagger plasserer den behagelige blåfargen seg solid mellom 1. og 3. plass.

Fargen har en nostalgisk ro over seg, som kan være med til å gi en trygghetsfølelse - det er kanskje derfor fargens popularitet har vokst under koronapandemien.

3. Stiffkey Blue (Farrow & Ball)

På tredjeplassen med 24.800 tagger finner vi fargen Stiffkey Blue, som er en farge i blå nyanse med et nesten akvatisk utseende.

Ifølge Chambers indikerer denne fargen eventyr og frihet, men har fortsatt et hint av naturens ro og stabilitet - som dermed omfavner de følelsene mange av oss har følt på den seneste tiden.

4. Cornforth White (Farrow & Ball)

Denne hvite fargen blir med sin grålige tone mer spennende enn den klassiske, klare hvitfargen. Det betyr at den på behagelig vis absorberer lyset og gir et varmt uttrykk i hjemmet.

Og med 21.500 tagger er det ikke til å ta feil av - denne fargen passer godt inn i mange hjem.

5. French Grey (Little Greene)

Denne klassiske, tidløse fargen har blitt tagget rundt 17.000 på Instagram.

I en vakker kombinasjon av grå og grønne nyanser, gir fargen et varmt og avslappende utseende i ethvert rom. Så dersom du ønsker en fredfylt stemning i hjemmet, er dette fargen for deg.