Disse Instagram-profilene gir deg inspirasjon til både husbygging og oppussing

Det er masse av inspirasjon og gode råd å hente på disse 10 Instagramprofilene!

Budsjettet er stramt, men det er masse ideer og pågangsmot

Her følger vi en familie på 4 og deres renovering av et hus fra 1914. De deler inspirasjon til alt fra innbygde skap og tapetsering til utnyttelse av skråvegger og gode sparetips. Stilen er gjennomført og moderne, men med mange finurlige retroelementer.

Nytt byggefelt på historisk grunn i Lofoten

Naturen sørger for nydelige rammer rundt dette byggeprosjektet, som finner sted i Vågan i Lofoten. Boligfeltet er nytt, men området har en spennende fortid. På øya Kreta ligger det nemlig et omfangsrikt tysk forsvarsverk fra 2. verdenskrig bestående av bunkere, kanonstillinger, tunneller og trapper, og tomtene ligger over en underjordisk gang med flere bunkerser.

Byggefeltet er på en liten odde, hvor det er mye hardt vær og ganske rått, og var en av tingene eierne Jeanette og Erlend falt for. For ikke å snakke om den fantastiske utsikten! For eierne er det viktig med mye lys, luft og en nærhet til naturens råskap, og det har de virkelig oppnådd med denne tomten. Det blir spennende å følge utviklingen av dette husprosjektet i takt med at årstidene skifter.

Kule gjør-det-selv løsninger

Følg med på Stine og Caspers renoveringsprosjekt, hvor du kan få gode DIY tips og inspirasjon til en moderne og rå innredningsstil. Se blant annet deres unike kjøkken med betonggulv, marmorbordplate og jernporter. I tillegg kan du bli med ut i hagen, hvor de gir deg en DIY-guide til et fint terrassemøbel.

To vennepar sammen om Oslo-prosjekt

På denne profilen følger vi to vennepar som sammen totalrenoverer en enebolig fra 30-tallet på Årvoll i Oslo til en moderne tomannsbolig anno 2020. Prosjektet ble startet i januar 2020, og det meste gjøres av parene selv. Denne profilen er perfekt dersom man ønsker innsyn i hele prosessen med totalrenovering fra start til slutt, og følgerne involveres også i flere av de ulike valgene som skal ta.

Oppussing av en herregård

Følg med på totalrenoveringen av nydelige Obdrupgård som pusses opp med respekt for de fine, gamle detaljene som huset gjemmer på. På husets mange kvadratmeter skjuler det seg blant annet både festsal, vinkjeller og en stor, fin hall.

Glade amatører renoverer arkitekttegnet villa

Her kan du følge renoveringen av en såkalt legebolig, som i 1963 ble oppført av en tidligere overlege. Huset byr på flere fine og særpregede detaljer som de nåværende eierne lar komme til sin rett. Innredningsstilen er minimalistisk, men de klarer å skape en unik tvist ved å kombinere forskjellige vakre farger.

Byggeprosjekt i Tromsø

Her følger vi en familie på fem som er i ferd med å bygge seg en enebolig i vakre Tromsø. Flotte naturomgivelser, gode tekster og koselige bilder gjør dette til en interessant og hyggelig konto å følge mens prosjektet går fremover. Boligen er tegnet i samarbeid med en arkitekt, og er designet med fokus på naturlige materialer, funksjonelle rom og lysinnslipp. Paret legger ned mye egeninnsats i prosjektet som antas ferdigstilt sommeren 2020.

Huset som skjuler fire etasjer, et hemmelig rom og et gammelt svømmebasseng

Dette renoveringsprosjektet byr på litt av hvert: Historier tilbake fra 2. verdenskrig, nydelige gamle detaljer og til og med et basseng. Helt spesielt for prosjektet er den respekten som paret har for husets forhistorie. Blant annet bevarer de, enn så brutalt det var, et hemmelig rom som ble brukt til å gjemme jøder under krigen.

Renovering av Poppelhuset i Silkeborg

Der er massevis av inspirasjon å hente på denne Instagramprofilen, hvor et hus fra 1930 pusses opp i den fineste, nordiske stil. Lyse pastellfarger, synlige bjelker og fiskebensparkett danner rammene rundt den flotte boligen.

En 60-tallsvilla med sjel og kjærlighet

Her får du muligheten til å være med helt fra start, for på denne Instagramprofilen har oppussingsprosjektet nettopp startet. Det er her snakk om en klassisk 60-tallsvilla, hvor familien blant annet har tenkt å bevare de originale mahognidørene og det flettede parkettgulvet.