Luxaflex rullegardiner
© Luxaflex

Denne trenden fra 70-tallet er tilbake

Lange gardiner, rullegardiner og mørkeleggingsgardiner - gardintrendene har vært mange igjennom årenes løp, men nå er det gardinene fra 70-tallet som er i vinden.

Et lett og enkelt uttrykk

Gardiner er et innredningselement som har vært i bruk siden 1600-tallet. Nå i dag har gardinene en ny betydning for hjemmets uttrykk.

Tidligere skulle gardiner være så voluminøse og kraftfulle som overhodet mulig, siden det opprinnelig var noe man innredet de franske slottene med. Nå i dag skal gardinene være lette og enkle, til tross at det hele kommer nye gardintrender inn i bildet.

Gammelt design i ny innpakning

Akkurat nå er det nemlig rullegardinen som har gjort sitt inntog. Rullegardinen hadde sin storhetstid på 70-tallet, og som med de fleste andre trender viser de seg i innredningen vår.

Det er imidlertid ikke bare gardinene som preger boligtrendene for tiden. Andre tekstiler har også hentet inspirasjon fra det fargerike tiåret. De oransje og brune tonene som karakteriserte 70-tallet er imidlertid byttet ut med lysere fargenyanser og naturmaterialer som lin og bambus.

LES OGSÅ