Ro, regn og rene linjer: Se det beundringsverdige badet

Etter ni år med dusjing i badekaret, kan Heidi og Henrik endelig stå i en stor dusjnisje og nyte roen på sitt gjennomtenkte, nyoppussede bad.

Badeværelse i grå nuancer
© Foto: Andreas Mikkel Hansen. Styling: Stine Kirchhneiner

Heidi og Henriks bad er innredet slik at plassen utnyttes optimalt, blant annet er baderomsmøbelet fra Dansanis Calidris-serie bare 40 centimeter dypt. Men til gjengjeld er det langt, og gir masse oppbevaring i skuffene. Flisene Rawtech fra Floor Gres er lagt i to ulike størrelser for å definere sonene i rommet, og dermed gi opplevelsen av et større rom. Dusjveggen er Unidrain Glassline med et Highline Custom-sluk, skjult av flisene. Rommets stolthet er imidlertid det integrerte dusjhodet med regnfunksjon og Grohtherm Smartcontrol fra Grohe – her nyter paret et pusterom fra oppussingskaoset i huset for øvrig.

Badeværelse i grå nuancer
© Foto: Andreas Mikkel Hansen. Styling: Stine Kirchhneiner

De rene linjene ivaretas med en såpehylle med plass til nal fra Unidrains Reframe-serie. Svamp og børste er fra Iris Hantverk.

"Rain shower"

Når familiens to sønner banker på døren til husets nye bad, må de smøre seg med tålmodighet. Dusjen har nemlig «rain shower»-funksjon, og er foreldrene Heidi og Henriks yndslingselement. Under regnet lader de opp og samler energi, før de trer over dørstokken og møter oppmerksomheten resten av huset krever av dem.

Heidi, Henrik og sønnene på 20 og 22 år har bodd i huset fra 1971 i ni år, og pusset det opp rom for rom. Det gamle badet var i klassisk 70-tallsstil med et lite badekar og slitt inventar.

Sæber med naturlige ingredienser
© Foto: Andreas Mikkel Hansen. Styling: Stine Kirchhneiner

Vakre såper med naturlige ingredienser er blant de få detaljene som får stå fremme.

En kjærlig hånd

– Alt var i ferd med å falle fra hverandre, så en oppussing var på overtid, forteller Henrik. Når det nye badet nå endelig står ferdig, er det blitt familiens pusterom i oppussingsprosjektet resten av huset fremdeles er.

Badet er ikke så stort med sine seks kvadratmeter, men familien har tatt i bruk alle mulige virkemidler for å gjøre det så romslig som mulig.

– Det viktigste og vanskeligste var å utnytte plassen, men rommet virker faktisk større nå
enn da det sto helt nedstrippet med rå betongvegger. Det er ganske morsomt, sier Henrik.

For å utnytte plassen best mulig har familien innredet med et baderomsmøbel som kun er 40 centimeter dypt, slik at det fremdeles er plass til å bevege seg rundt det også når skuffene er åpne. Dusjnisjen er skjermet av en glassvegg som fremstår usynlig i rommet, og så har de valgt den samme flisen i to ulike størrelser for å definere rommets ulike funksjoner.

Lys i skuffe
© Foto: Andreas Mikkel Hansen. Styling: Stine Kirchhneiner

Lys i skuffene gjør det enkelt å finne frem. Bambusinnlegget er fra Ikea.

Blikk for detaljer

I dusjnisjen passer den store flisen perfekt fra vegg til glass, noe som har spart dem for unødige fuger. Parets blikk for detaljer ses også i sluket, som elegant er skjult under en flis. De gjennomtenkte løsningene uten forstyrrende elementer får badet til å virke romslig, men det er også takket være parets minimalistiske innredningsstil.

– Vi har prøvd å holde det enkelt uten for mye «dill», sier de. – Ikke fordi det skal være kaldt – vi liker at det står gode produkter fremme – men vi har prøvd å gjøre rammene tidløse. I fremtiden kan badet oppdateres bare ved å bytte ut småting, sier Henrik.

I mellomtiden kan familien tenke ut neste steg av oppussingsprosessen under myke og beroligende regndråper.