På dette badet spiller terrazzoen hovedrollen

Ser her hvordan terrazzo på vakreste vis kan brukes i kombinasjon med eiketre og messingdetaljer.

Her trylles det med terrazzo

Den blåmønstrede terrazzoen spiller hovedrollen på dette badet, og sørger for at det oppleves både originalt og diskré. Eik og messingdetaljer krever akkurat så mye oppmerksomhet som perfekte birolleinnehavere skal.

Terrazzoflisene med blått mønster heter Paris White og er fra Huguet på Mallorca. Det lyse uttrykket får en organisk og varm kontrast fra baderomsmøbelet i massivt eiketre fra Snedkeriet KBH. Vasken av porselen er Me by Starck fra Duravit, og armaturen i messing er fra svenske Tapwell. Speilet med gyllen ramme er fra Fick.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Glotti Press

Vakre detaljer og materialer

Terrazzo har gått sin seiersgang gjennom mange baderom de siste årene. På dette badet skaper det fine spillet mellom gule, blå og grå steiner et helt nytt uttrykk. Ser man godt etter kan man også finne én og annen grønn stein, noe familien som bor her – og særlig barna – synes det er gøy å lete etter.

Gylne glimt av messing i knaggene fra Tapwell dukker opp som en fin glød i baderommet, avbalanser de lyse veggflatene og skaper akkurat den rette, eksklusive følelsen.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Glotti Press

Respekt for den gamle stilen

Da familien flyttet inn i leiligheten på 230 kvadratmeter i København-bygningen fra rundt år 1900, var det behov for en større renovering av rommene – inkludert badet. Og med respekt for husets gamle stil, og med et ønske om å ta valg som ville vare lenge, var terrazzo et opplagt valg for husets kvinne, Kika. Enda større interesse for materialet fattet familien da de fant ut at de kunne kjøpe det i fliseform fra Mallorca, og ikke trengte å starte opp et prosjekt med støping, som gjerne er forbundet med materialet.

Med fargespillet fra terrazzoen er det ikke behov for å pynte med for mange ting i rommet. Derfor er de få tingene som er der enkle, som produktene fra Le Labo og børsten fra Karmameju.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Glotti Press

I det romslige baderommet skaper terrazzoflisene et markant fargespill, noe som er særlig tydelig i dusjhjørnet.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Glotti Press

Gode materialer

– Terrazzo krever vedlikehold og rengjøring, særlig med vårt harde, kalkrike vann. Men jeg er lei av alt maset om vedlikeholdsfrihet, sier Kika oppgitt.

– Fokuset burde heller være på gode materialer. Passer vi godt på dem, patinerer de vakkert og holder lenge. Dessuten kan de behandles og repareres når de blir slitt, og det gjelder terrazzo også. Og baderomsmøbelet vårt i eik, sier Kika.

Ved å blande hvite flater med terrazzoflater, og henge baderomsmøbel og speil på den hvite bakgrunnen, dannes det rolige rammer om de ulike materialene.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Glotti Press

Lyst og minimalistisk

Baderom symboliserer renhet, ro og velvære for Kika, som gjerne foretrekker at de er lyse og enkle å holde rene. Av den grunn har hun ikke så mange ting stående fremme.

– Jeg synes ikke det er nødvendig med mange pynteting sammen med denne terrazzosteinen vi har valgt. For til tross for at rommet er lyst og minimalistisk, fyller fargespillet i flisene opp og gir varme til rommet, sier Kika.

Også et badekar innrammet med fliser er det blitt plass til i rommet. Håndklærne er fra Rue Verte, og børsten er fra Blindes Arbejde.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Glotti Press