Oppgrader badet uten å pusse opp

Hva gjør du når badet er i god stand, men føles pregløst, kaldt og kjedelig? Vår stylist gir gode råd for å skru opp både sjarmen og varmen. Vips er drømmebadet i sikte likevel!

Hva kan gjøres med dette badet?
© Privat

Spørsmål fra to lesere:

Vi flyttet nylig inn i et rekkehus fra 1940-tallet. Vi har restaurert det meste av huset, men i kjelleren er det et kombinert bad- og vaskerom som er for fint til å rives. Rommet har en grei planløsning, men er ikke særlig innbydende.

Vår eldste datter skal ha soverom i kjelleren, og tanken er at hun skal bruke dette som sitt bad. Ser du noen muligheter for forbedringer av rommet som ikke koster oss tusenvis av kroner?

Hilsen Anna og Claus

Svar fra stylisten
© Ferm Living

Takk for innsendte bilder! Det er nok mange som kjenner seg igjen i deres situasjon. Man har et kjøkken eller bad som er i orden, men som ikke ser ut slik man ønsker. Det er heldigvis mye man kan gjøre uten å blakke seg eller involvere håndverkere!

I deres tilfelle er det helt unødvendig å rive ut flisene og de andre fastmonterte elementene, og planløsningen er fin som den er.

Klesstativ fra Ferm Living.

Dusjforheng i blå lin fra By Nord
© By Nord

Det viktigste grepet for å forvandle dette sterile vaskerommet til et varmt og innbydende bad er å skjule vaskemaskinen og tørketrommelen.

Min anbefaling er å montere en gardinstang under bordplaten og sy et forheng i et tekstil, gjerne med et fint mønster eller en farge som deres datter liker – som også gjentas på dusjforhenget.

Da flyttes fokuset til tekstilet, som selvfølgelig bør harmonere med fargen på flisene, og som gir masse varme og lunhet til det kalde rommet.

Vil du har flere innredningstips? Abonner på vårt nyhetsbrev!

Et godt tips er at man kan bruke et vanlig tekstil også som dusjforheng, så lenge man har et i plast innerst. Jeg foretrekker et hvitt eller klart et, og Ikea har noen fine til en billig penge.

Dusjforheng i hundre prosent lin fra By Nord.

Pastellfargede pendellamer fra Ferm Living
© Ferm Living

For å skape en hyggelig atmosfære må man også gjøre noe med belysningen, flere små lyskilder er bedre enn flombelysning i taket. Lampene deres kan erstattes eller suppleres med pendellamper over benken.

Pastellfargede pendellamper fra Ferm Living.

Flere nyheter til baderommetser du her.

Vegghengte vaser i svart glass fra Bolia
© Bolia

Kalde og sjarmløse elementer som toalettsete og speil kan gjerne byttes ut med noen med spennende alternativer, gjerne noe i svart som er med på å gi rommet mer karakter.

Og så må man jo ikke glemme de små detaljene, da. Vakre blikkfang hører også hjemme på badet. En bunke lekre håndklær, et flott lite møbel, en vase med en kvist, personlige bilder, elegante beholdere og gjerne en plante eller to gjør underverker for et sjelløst interiør.

Lykke til!

Vennlig hilsen Katrine

Har du et innredningsproblem? Send tekst og bilder av rommet til post@bobedre.no.

Her er flere produkter som bidrar til å øke varmen og sjarmen:

Vegghengte glassvaser fra Bolia.

Både pynt og praktisk
© Kähler

Kählers Hammershøi-serie vokser stadig og de nye minivasene og fatene passer godt inn på baderomsbenken!

Til smykker og skatter
© Nomess

Balsa Beauty Box i ny, blå farge, fra Nomess.

Har du lyst til å drømme deg skikkelig bort, kan du ta en titt på disse 10 luksusbadene. Kanskje du finner noen ideer?

Detaljer i svart
© Menu, Madam Stoltz og Fredericia

Kleshenger (så fin at vi lar den henge i fred) Ava, designet av Studio Theresa Arns for Menu.

Fotorekke. Lag en egen bildeutstilling på badet i en sjarmerende rammerekke fra Madam Stoltz.

Krakk. Gallery Stool, designet av Hans Sandgren Jakobsen for Fredericia.

Les flere tips omstort og smått som kan gi badet et løft.