En marmordrøm av et bad

De spesifikke kravene til badet var nesten umulige, men det lykkes paret å skape deres drømmebad.

Marmor Mia

Det er marmoren som utvilsomt stjeler oppmerksomheten på badet i Michael og Gitte Jensens nybyggede hus i Hasseris i Aalborg. Og med god grunn. For det skaper et helt unikt og elegant uttrykk, som forvandler trivielle hverdagsritualer til en luksusopplevelse.

© Andreas Mikkel Hansen

Etter litt om og men fikk Michael det som han ville: Jura Grau-marmor på vegger og gulv. Boform står for inventaret, og bordplaten på skapet har samme marmor som i rommet for øvrig. I tillegg til lyset i taket, er speilet belyst bakfra og det er festet en lyslist under skapet som lyser opp gulvet under.

Med marmoren i fokus

Marmor spiller hovedrollen i dette badet. Men det var like før det ikke ble noe av, av flere grunner. – Jeg hadde tre kriterier: Størrelsen på flisene skulle være 80 x 80 centimeter, de skulle legges i knas, det vil si uten fuger, og det skulle være Jura Grau-marmor. Men de tre tingene til sammen kan ikke la seg gjøre, fant jeg ut, forteller Michael Jensen.

"Alt er knust"

Det lyktes ham imidlertid å få flisene, som for øvrig også ligger i resten av huset, opp til 70 x 70 centimeter. Men så kom neste utfordring: All marmoren kom fra samme brudd i Tyskland, og da den endelig kom frem, og flisleggeren pakket den ut, ringte han lettere panikkslagen til Michael og sa, «alt er knust»

Heldigvis viste det seg ikke å være fullt så ille.

– Du har bestilt marmor. Det er årene som løper gjennom steinen. Dersom du setter en negl i sprekken, kan du merke at den ikke er knust. Det heter glassårer, fortalte en leende leverandør Michael da han ringte.

© Andreas Mikkel Hansen

Dusjsonen skulle være stor, med plass til to. Slik ble det. Armaturene er fra Dornbracht.

Som et femstjernes hotell

I tillegg til at marmor veier et vondt år, varierer tykkelsen på flisene med en halv millimeter. Flisleggeren følte dermed på presset da han skulle skjære dem til – både de på gulvet og de som skulle kappes i fasetter, slik at kantene kunne møtes i setene inne i dusjen.

– Jeg har alltid drømt om en romslig dusjsone, der man kan gå inn fra begge sider. Og med to dusjhoder, så man slipper å skynde seg, forteller Michael.

Prikken over i-en er samhørigheten mellom badet, soverommet og garderoben som ligger i ett med hverandre.

– Vi har innredet denne delen av huset så den fremstår som en suite på et femstjerners hotell!