En marmordrøm av et bad

De spesifikke kravene til badet var nesten umulige, men det lykkes paret å skape deres drømmebad.

Marmor Mia

Det er marmoren som utvilsomt stjeler oppmerksomheten på badet i Michael og Gitte Jensens nybyggede hus i Hasseris i Aalborg. Og med god grunn. For det skaper et helt unikt og elegant uttrykk, som forvandler trivielle hverdagsritualer til en luksusopplevelse.

Etter litt om og men fikk Michael det som han ville: Jura Grau-marmor på vegger og gulv. Boform står for inventaret, og bordplaten på skapet har samme marmor som i rommet for øvrig. I tillegg til lyset i taket, er speilet belyst bakfra og det er festet en lyslist under skapet som lyser opp gulvet under.

© Andreas Mikkel Hansen

Med marmoren i fokus

Marmor spiller hovedrollen i dette badet. Men det var like før det ikke ble noe av, av flere grunner. – Jeg hadde tre kriterier: Størrelsen på flisene skulle være 80 x 80 centimeter, de skulle legges i knas, det vil si uten fuger, og det skulle være Jura Grau-marmor. Men de tre tingene til sammen kan ikke la seg gjøre, fant jeg ut, forteller Michael Jensen.

"Alt er knust"

Det lyktes ham imidlertid å få flisene, som for øvrig også ligger i resten av huset, opp til 70 x 70 centimeter. Men så kom neste utfordring: All marmoren kom fra samme brudd i Tyskland, og da den endelig kom frem, og flisleggeren pakket den ut, ringte han lettere panikkslagen til Michael og sa, «alt er knust»

Heldigvis viste det seg ikke å være fullt så ille.

– Du har bestilt marmor. Det er årene som løper gjennom steinen. Dersom du setter en negl i sprekken, kan du merke at den ikke er knust. Det heter glassårer, fortalte en leende leverandør Michael da han ringte.

Dusjsonen skulle være stor, med plass til to. Slik ble det. Armaturene er fra Dornbracht.

© Andreas Mikkel Hansen

Som et femstjernes hotell

I tillegg til at marmor veier et vondt år, varierer tykkelsen på flisene med en halv millimeter. Flisleggeren følte dermed på presset da han skulle skjære dem til – både de på gulvet og de som skulle kappes i fasetter, slik at kantene kunne møtes i setene inne i dusjen.

– Jeg har alltid drømt om en romslig dusjsone, der man kan gå inn fra begge sider. Og med to dusjhoder, så man slipper å skynde seg, forteller Michael.

Prikken over i-en er samhørigheten mellom badet, soverommet og garderoben som ligger i ett med hverandre.

– Vi har innredet denne delen av huset så den fremstår som en suite på et femstjerners hotell!