8 gode grunner til å bedre akustikken

Et rom som er godt å være i innebærer også et behagelig lydnivå. Med disse dekorative lyddempende løsningene er tiden med ekko forbi!

Lamper som absorberer lyd
© Produsenten

Det finnes lamper som absorberer lyd. Lampen Under the Bell fra Muuto er laget med fokus på god lyd og består av resirkulert plast. Størrelsen på pendelen skaper et rom i rommet og forbedrer akustikken. Under the Bell er designet av Iskos-Berlin og koster 5 549 kr.

7 stilfulle spisestuer til inspirasjon ser du her!

Tekstil og form
© Produsenten

Pendelen FAB fra Embacco Lighting er designet av Lise Nørgaard og føyer seg innunder lamper som er laget med egenskaper utover det estetiske. Kombinasjonen av form, tekstil og det tekniske lys er med på å dempe støy i rommet den henger i. Den gir et mykt lys og finnes i hvitt, svart og grått, Ø 80, 90 og 110 x H 25 cm, 4413 kr.

Husk å abonnere på vårt nyhetsbrev, så får du tilsendt nyheter hver uke.

Myk veggkunst
© Produsenten

På veggen vil en tekstildekorasjon både være dekorativ samt ha en dempende innflytelse på akustikken. Tekstilkunst til veggen har vi sett mer av de siste årene og her finnes det så mye fint å velge i, heldigvis! Denne er fra Broste Copenhagen.

Det er en klar forskjell på akustikken i et rom som er innredet rikelig med tekstiler med tunge gardiner og tepper på gulvet. Gjør det lunere med vårens fresheste tekstiler på boligpluss.no.

Lett og svevende
© Produsenten

Bildet viser et kunstverk av designeren Anja Merete Larsen, hvor snorene i ulike nyanser gir en nydelig fargebalanse i rommet. I dette tilfellet er det rosatoner som elegant myker opp de gylne og brunlige fargene i resten av innredningen. Snorene er festet i et diskré messingrør og fremstår dermed veldig lett, nesten svevende, noe som egner seg godt i et rom hvor man ikke har store veggflater å boltre seg på.

Her er våreteppefavoritter!

Lydabsorberende møbler
© Produsenten

Tone er del av en lydabsorberende møbelkolleksjon fra svenske Zilenzio som har spesialisert seg på nettopp lyddempende innredningsløsninger. De bruker stenull i produktene sine som de kler med tekstil og treverket perforeres for å føre lyden helt inn til kjernen. Det er designet av Norm architects og Note design Studio står bak de tidsriktige fargene.

Usynlig lyddemper under hvert møbel
© Produsenten

Glimakra of Sweden har også fokus på lyddempende egenskaper og produserer både møbler, skjermer, lamper og stillerom med et tidsriktig preg. Møblene kjennetegnes ved å være enkle og skandinaviske i formen, som kolleksjonen Wakafuru, designet av Johan Kauppi. Her er et lydabsorberende materiale gjemt under hvert møbel. En annen mulighet er å montere vanlige isoporplater på undersiden av et spisebord, en billig og usynlig lyddemper!

Sikker ekko-hindring
© Produsenten

Tea veggpanel fra Sancal sikrer deg både et ekkofritt rom, og ikke minst en vegg som er langt fra kjedelig å se på! Veggpanelene er heksagonformet og finnes i flere forskjellige farger. De kan festes på veggen med dobbeltsidig teip.

Myke bølger
© Produsenten

...skyer eller kanskje en skog i grønt? Med Ginkgo veggpaneler kan du sette sammen din egen lille illusjon. På blastation.com kan du leke deg med forskjellige farger og designe en helt unik Ginkgo-vegg!

Skyer i taket
© Produsenten

Paneler finner også til taket, som disse skyformede tekstilpanelene fra Zilenzio. Med forskjellige former, farger og hull til metalltråd kan de henges i lag og danne et lekent uttrykk!