Farverig væghængte skabe - DIY IVAR-skab IKEA hack
© Boligmagasinet

8 geniale hacks: Slik lager du et unikt IKEA IVAR-skap

Sett ditt eget personlige preg på IKEAs IVAR-skap med farger, rotting og fine detaljer. Vi har samlet 8 fantastiske DIY-prosjekter.

Naturlig finish

Dette hacket er utrolig enkelt, men har en kjempeeffekt. Her er IVAR-skapene brukt som bordben til et kontor, hvor en avlang treplate fungerer som bordplate, som binder det hele sammen. Dette prosjektet er genialt til deg som elsker naturlige materialer - men møblene kan naturligvis også males og tilpasses etter fargerne hjemmet ditt.

Fra enkel til noe helt spesielt

Denne totale forvandlingen av IVAR-skapet er nesten ikke til å tro. Det vakre panel-mønsteret gir skapet et helt nytt uttrykk. Den elegante looken skyldes den klassiske hvite fargen samt de nye gullhåndtakene. Den hjemmelagde basen løfter skapet og gir det et lett uttrykk.

Trepanelenes magi

Vi ser ofte disse trepanelene i IKEA hacks - men det er det også god grunn til. Her er skapets fronter dekket med lange, tynne trepaneler, mens de resterende overflatene er malt i en dempet grønn farge som komplimenterer skapets naturlige trefarge helt perfekt.

LES OGSÅ

Billig, men luksuriøst

Med dette hacket er det ingen som vil kunne gjennomskue at skapene dine er fra IKEA. Her er skapsfrontene dekket med det vakreste fiskebeinsmønster i mørk tre, som gir et utrolig stilig uttrykk. Prosjektet kan godt kreve tålmodighet, spesielt hvis man selv skjærer trestykkene, men det er det virkelig verdt.

Fransk rotting i bohem-stil

Dette prosjekt er genialt hvis du elsker boho-stilen. Stjernen i dette hacket er den franske rottingen, som gir skapet et unikt uttrykk. Resten av skapet er malt en fin rosafarge, som komplimeterer det den lyse rottingen. For en forvandling!

Grafisk og fargerikt

Her er det virkelig en fargefest! Dette prosjektet er perfekt til deg som ønsker deg en statement piece. Her er IVAR-skapene hengt opp ved siden av hverandre for å skape et stort sammenhengende møbel. Skapsfrontene er malt i forskjellige forger, hvilket resulterer i et fint kunstverk, som samtidig lager masse ny oppbevaringsplass.

Ikke bare til veggene

En annen effektiv måte å forvandle IVAR-skapet ditt på er å bruke tapet. I dette prosjektet er det skapsfrontene som er overtrukket med en sort, mønstret tapet, mens resten av skapet er malt hvitt. Den hvite fargen gir et friskt pust til møbelet, så det ikke virker altfor mørkt og tungt, hvilket bena også hjelper med.

Flere farger, takk!

Når man nå er i gang, hvorfor ikke gå hele veien? Det er ikke alle som tør å begi seg ut i denne farge-eksplosjonen, men hvis du gjør det er det den perfekte måten å personliggjøre hjemmet ditt på. Hvis du elsker ideen kan du naturligvis endre fargepaletten etter din personlige stil.