11 lenestoler som rocker stua

Se godstolene som ikke bare er gode å sitte i, men også blir et blikkfang i stua.

Futuristisk fortolkning
© bo-bedre.no

Understellet er i stål og konstruert slik at stolens svevende uttrykk understrekes. Denne utgaven av Stingray har en flott flott innersidepolstring der treskallets bakside er synlig. Den finnes også som fullpolstret versjon. Stingray fås i tresortene eik, valnøtt og makassar. 23.057 kr, In-Design.

En god venn
© bo-bedre.no

Stolen Fellow kommer i et stort utvalg farger, stoffer og skinn. Her er det bare å velge sin favoritt. Pris ikke fastsatt. Blå Station/C Inn AS.

Naturlig impuls
© bo-bedre.no

En rullestein var inspirasjonskilden da designerduoen Osko + Deichmann utformet møbelserien Pebble. Prototypen så dagens lys i 2005, men nå er den satt i produksjon av Blå Station, fra 13.750 kr, C Inn AS.

God karma
© bo-bedre.no

CFM Karma er en helt ny møbelserie som består av en loungestol, en konferansestol og et konferansebord. Ideen bak designen er samspillet og balansen mellom det indre og det ytre – derav navnet Karma. B 82 x h 78 x d 78 x sittehøyde 40 cm. Stolen koster 11.313 kr, Eilersen.

Rock'n Roll
© bo-bedre.no

Rocker Dark Satin er designet av James Harrison for Habitat. Den finnes i eik med hvitt skinn eller i beiset eik med mørkebrunt skinn. B 79 x d 75 x h 60 cm, 6490 kr, R.O.O.M.

En lesestol - bokstavelig talt
© bo-bedre.no

Front har lekt seg med spennende trykk, alt fra historiske klesplagg til malerier fra 1800-tallet. Stolen er i stål, massivt tre, skinn og tekstil. B 58 x d 53 x h 75 cm. PS Selma, 2.450 kr, Ikea.

Frisk nyhet
© bo-bedre.no

Stolen Yasmin er designet av Foersom & Hiort-Lorenzens. Det blomstrete stoffet Private Garden, ble tegnet av Josef Frank i 1943, og Fanny Aronsen står bak det ensfargede stoffet Vidar. Bena er viklet med bambus. 19.000 kr, Erik Jørgensen/C Inn As.

Flott i filt
© bo-bedre.no

Stolen Glove fra Swedese har en ramme i laminert tre og er trukket med filt. Designet av Edward Barber og Jay Osgerby. B 62 x d 60 x sittehøyde 45 cm, 10.150 kr, Blåmann Møbler.

Trygt rede
© bo-bedre.no

Fredrik Mattson lot seg inspirere av måten barn bygger hytter i stuen på. Derfor har den lune og trygge lenestolen fått navnet Koja. Stolen finnes med lav og høy rygg, i skinn eller stoff. Fra 31.250 kr, Blå Station/C Inn AS.

På lette ben
© bo-bedre.no

Lenestol Ray Lounge Chair er designet av Jakob Wagner for Hay. Den er trukket med stoff eller skinn og har en ramme i polert eller svartlakkert rustfritt stål. Fra 7309 kr, Euklides.

Da designeren Olav Eldøy
© bo-bedre.no

presenterte ideen til Peel, plasserte han ganske enkelt et appelsinskall på bordet. Det grunnleggende konseptet til denne stolen er nemlig formen og funksjonen til et appelsinskall. Et dobbelt fjærsystem sørger for bevegelse, variasjon og myke overganger mellom sittestillingene. Peel med skammel koster fra 18.250 kr, Variér Furniture/In-Design AS.