Se blomsterdekoratørens idylliske hage

Sjeldne blomster, vakker kompost og badekar brukt som fossefall er tegn på at her bor det noen med peiling!

Lever av det grønne
© Lise Bjelland

Eierne av denne fantastiske hagen på en av øyene i Ryfylke lever av sine grønne fingre, sin teft for det vakre og det smakfulle. Hun er blomsterdesigner med egen butikk, han er bonde og leverer råvarer til blant andre topprestauranten Noma i København. Her har visket ut skillet mellom jobb og hobby, og nyter livet i vakre omgivelser.

Idyllisk bondegård
© Lise Bjelland

Huset ble flyttet til øya Brimse i 1905, men er trolig bygget en god stund tidligere. Navnet Brimse kommer av ordet Brim og betyr bølgeskum. De svarte tulipanene i forgrunnen er ikke bare nattens dronning - de er et vakkert skue også om dagen når de strekker seg mot himmelen.

Bruker ideer til butikken
© Lise Bjelland

Blomsterdekoratøren setter pris på å ha en stor hage. Da blir det plass til eksperimentering med nye sorter og kombinasjoner.

Stor urtehage
© Lise Bjelland

Det store epletreet i forkant har stått her minst like lenge som huset. Blant frukttrær og blomster har familien en imponerende urtehage med pepperrot, ramsløk, oregano, kjørvel, estragon, mynteplanter, pipeløk, salvie, timian, sar og frilandstomat. Epler, pærer, moreller, plommer og kirsebær vokser også velvillig.

Urter fra egen hage
© Lise Bjelland

I denne nydelige bakken finner man knutekål, estragon, spisskål, lollo rosso og rød eikeblad, timianblomster, sar, gressløkblomster, gjøksyre, oxalis, kornblomster og portulakk.

Spesielle blomster
© Lise Bjelland

Blå iris er det mange som har i hagen. Lilla må derimot være tidlig ute for å få tak i.

Gammel idyll
© Lise Bjelland

Den vakre gården på Brimse hadde tidligere husdyr. Nå går det i planter og blomster.

Badekar i hagen
© Lise Bjelland

Et gammelt badekar gjør nytten som fossefall under det japanske lønnetreet.

Lilla syrin
© Lise Bjelland

Et lys lilla syrintre klamrer seg til snekkerboden. Her inne står blomsterdekoratøren i ledige stunder og koser seg med blomsterbinding og andre kreative sysler.

Pen kompost
© Lise Bjelland

Selv komposthaugen er vakker, innrammet i et sirkelrundt gjerde av kvister.