Ny takterrasse med enkle grep

Massevis av myke puter og tekstiler, møbler som kan flyttes rundt på og en god dose friske grønne planter løfter denne takterrassen flere hakk. Se før- og etterbildene her.

Fra kald og upersonlig til lun og innbydende
© Andreas Mikkel Hansen

Når man bor midt i en hektisk storby, er det et fantastisk privilegium å ha sitt eget private uterom. Det har den heldige familien som bor her. Problemet var bare at de ikke syntes det var noe koselig å oppholde seg der ute. Bo Bedre dro på besøk for å gi takterrassen et aldri så lite løft.

  • Vi hadde jo en helt grei takterrasse før også, men vi hadde liksom ikke fått tatt den ordentlig i bruk. Vi ønsket oss at uterommet skulle være en forlengelse av stuen som ligger rett innenfor, sier paret. De store glasspartiene ut mot takterrassen gjorde det naturlig å skape en sammenheng mellom ute og inne. Om vinteren kan man flytte både en del av plantekrukkene og putene innendørs, for eksempel.
  • Det er blitt så fint her nå, med alle blomstene og plantene, og den store sofakroken som barna elsker å leke i. Nå bruker vi takterrassen på en helt annen måte enn før!
Stor forandring med lune tekstiler
© Andreas Mikkel Hansen

Før virket takterrassen kald og upersonlig, selv når solen sto rett på. Det fantes heller ingen grønne vekster her!

Vi endret:
• Store puter lagt oppå enkle trepaller fungerer nå som deilige utesofaer med stort avslappingspotensial.
• Massevis av grønne planter i sinkpotter frisker opp.
• Rekkverket er dekket av et grått seil som både hindrer innsyn og tar opp igjen sinkfargen på potter og tak.

En grå og grønn oase
© Andreas Mikkel Hansen

De rolige grånyansene på både treverket og plantekassene gir en fin bakgrunn for de grønne vekstene med blomster i lilla og røde farger. Gulvet skiller seg fra veggene ved å fremstå i en blekere grå og værbitt tone. Det er forresten et godt tips å ikke la gulv og vegger smelte helt sammen, men heller forsøke å nyansere forskjellene mellom dem. Her skiller altså de horisontale veggplankene seg fra det vertikale gulvet, på grunn av både farge og linjer. Pallene danner underlag for puter og tepper. Putene har så stort volum i seg selv at en enkelt pall er nok for å få god sittehøyde. Det marokkanske tebordet har en overflate i sink, noe som passer godt både til blomsterkassene og seilet på rekkverket. De kjølige gråfargene på veggpanelet står dessuten godt til de varmrøde nyansene på murveggen, mens bladene på de høye eukalyptusplantene i kjølig grønt passer til mur og sink.

Tre steg til samme stil:
© Produsentene

1. Om du ikke får til store puter på paller, kan «saccosekker» à la Sitting Bull gjøre nytten når familien bare vil ligge og slange seg. Fra 1646 kr, designdelicatessen.no.
2. Masse grønne planter gjør underverker for takterrassen - det gir en deilig kontakt med bakken. Stable kasser oppå og ved siden av hverandre, og lag din egen lille grønnsakshage. 129 kr per stykk, Åhléns.
3. Selv om vi drømmer om mange lange, varme sommerkvelder er vi der ikke helt ennå. Ha gode pledd lett tilgjengelig, så kan du nyte terrassen allerede nå. 1849 kr per stykk, Hay.