Den nye blomstertrenden

Det er hverken pastellfargede brudeslør eller tørkede blomster.

© Rikke Lentz & Tina Brok Hansen

Har du hørt om økologiske blomster?

Rikke Lentz vil gjøre verden til et bedre sted, både for kloden og menneskene som bor på den. Hvordan? En økologisk blomstergård drevet av flyktninger, ensomme og utbrente folk som trenger kontakt med jorda.

© Rikke Lentz & Tina Brok Hansen

Rikke Lentz oppdaget at hagearbeid og natur ga henne ro og glede i en krevende jobbhverdag. Hun slet med samvittigheten da hun ikke klarte å hjelpe menneskene hun jobbet med på den måten hun ønsket. Men da hun så potensialet i å dele naturen med andre, startet hun Brede Havekiosk, som i tillegg til å selge økologiske blomster, er et sosialt prosjekt.

Blomsterdrømmen

En ung colombiansk fyr ligger i en høystakk, med et halmstrå i munnen og kikker opp på skyene som driver forbi. Han er en av de frivillige som hjelper Rikke Lentz med å dyrke økologiske blomster litt nord for København.

Han er et bilde på den blomsterdrømmen Rikke er i ferd med å realisere. En drøm om å komme seg ut i naturen, få røde roser i kinnene, frisk luft, treffe nye mennesker og samtidig gjøre noe godt for kloden.

Danske Rikke, som har bodd i London, New York og på Sicilia, og jobbet som kokk, fotografassistent og location manager, begynte å ta bilder av blomster. Hvorfor, visste hun ikke, men det var noe med deres iboende skjønnhet som tiltrakk henne.

I New York var hun med på å anlegge urbane hager på takene av penthouse-leiligheter, mens hun på Sicilia stilte ut blomsterbildene sine. Ubevisst hadde hun med seg kjærligheten til naturen på reisen.

© Rikke Lentz & Tina Brok Hansen
© Rikke Lentz & Tina Brok Hansen
© Rikke Lentz & Tina Brok Hansen

Rikke Lentz bruker ikke oppvarmede drivhus, blomstene fraktes ikke langt, og hun selger kun blomster som er naturlig i sesong i sin bod ved veien, Brede Havekiosk. Se mer på bucketsinbloom.com.

Ville skape en forskjell

Samtidig kjente hun på en lengsel etter å gjøre noe meningsfylt. Hun ville gjerne gjøre noe for andre, og utdannet seg til interkulturell sosialrådgiver.

Gjennom sitt nye arbeid fikk hun kontakt med mange mennesker med triste skjebner, og for å avreagere, jobbet hun i hagen.

Blomstene hun dyrket solgte hun i en liten veibod ved Hillerød, og oppdaget etter hvert at hennes lille bod ble et sosialt omdreiningspunkt. Menneskene i nabolaget kjøpte buketter, men stoppet også opp for å slå av en prat.

Rikke så potensialet i å møtes rundt det vakre i naturen, og startet Brede Havekiosk på fulltid.

© Rikke Lentz & Tina Brok Hansen
© Rikke Lentz & Tina Brok Hansen
© Rikke Lentz & Tina Brok Hansen