5 altaner hvor plassen utnyttes optimalt

Trenger du inspirasjon til hvordan du kan innrede altanen din? Her får du 5 forslag på altaner med optimal plassutnyttelse.

Spar plass med multifunksjonelle møbler

Denne altanen er innredet enkelt og man har her prioritert å ha luft rundt møblene - noe som gir en fornemmelse av at altanen er større enn den egentlig er.

Utover dette, har man valgt å innrede altanen med benker som også fungerer som oppbevaring til sitteputer, tepper eller andre småting. Multifunksjonelle møbler er perfekte til små rom som altanen - og de kan spare veldig mye plass.

En kreativ og dekorativ løsning

Den fine benken på denne altanen er laget av to gamle trekasser som passer perfekt inn. En kreativ og billig ide som ikke tar spesielt mye plass og samtidig fungerer som en fin og annerledes løsning.

Med fargerike puter og fine, grønne planter kan du sette ditt helt eget preg på altanen og piffe opp de gamle kassene.

En altan med flere funksjoner

På denne forholdsvis lille altanen har man klart å skape plass til litt av hvert. Et hyggelig sofahjørne, en liten urtehage og en hylle med plass til fine planter, pynt og praktisk oppbevaring.

Den kompakte innredningen bidrar til en hyggelig stemning, som underbygges av lyslenker og tepper - noe som også gjør at rommet er ekstra brukbart på varme sommerkvelder.

Liten altan med mye luft

På denne lille altanen har man prioritert å bruke størstedelen av plassen til et lite cafébord og to tilhørende stoler. En god løsning, da det gjør altanen anvendelig til å både nyte en god middag og til å sole seg.

I tillegg til dette, har man skapt plass til noen hyggelige elementer som et gulvteppe, lanterner og fine blomster.

Det fungerer godt at man ikke har proppet altanen med flere forskjellige møbler, men kun holdt det til et minimum og dermed skapt mer plass på altanen.

Smarte og plassbesparende løsninger

Her er en altan med mange smarte - og ikke minst plassbesparende løsninger!

Man har valgt å lage et avlangt bord lang altanens kant og på denne måten spart plassen ut i rommet, som et normalt bord og tilhørende stoler ville tatt. I tillegg har man laget en fin og dekorativ plantevegg med forskjellige krydderurter, som også tar minimal plass og etterlater rommet med mye luft rundt de forskjellige tingene.

De to smarte løsningene gjør at det er plass til en hyggelig hengestol i hjørnet, hvor man kan sitte og lese en bok eller ta en ettermiddagslur i sommervarmen.