Trend 2013: Japan møter Skandinavia

Japansk og skandinavisk designtradisjon er sterkt beslektet. Lyst treverk, rene linjer og naturlige materialer er stikkordene for én av årets sterkeste trender.

Hvilested
© Produsentene

Beddo, som betyr seng på japansk, er formgitt av svensk-danske Christina Liljenberg Halstrøm, og er tydelig inspirert av møtene mellom japansk og skandinavisk designtradisjon.

Ujålete
© Produsentene

Nette Georg er avslappet i stilen, uten fiksfakserier eller jålefakter. Enkel, funksjonell, og kul. Designet av Christina Liljenberg Halstrøm.

Inspirert av Japan
© Produsentene

Norske Hallgeir Homstvedt designet kjeleunderlaget Place til utstillingen Foodwork i Tokyo i november - tydelig inspirert av vertslandet.

Les også: Norsk design i Tokyo

Helt nøtt
© Produsentene

Treskallene i Keepsake kan brukes separat som skåler eller sammen som et lukket skrin. Designet av norske Kristine Bjaadal.

Tospråklig
© Produsentene

Stolen Vang av Andreas Engesvik har et tydelig nordisk formspråk, men snakker like gjerne japansk.

Director of Research hos Vitra, Anniina Koivu:
  • Hovedtrenden for 2013 vil fortsette å handle om ting og møbler med sterke personligheter og sjenerøse karakterer, som er viktige for oss i livene våre, sier Koivu.

  • I stedet for å bruke rene stilløsninger, vil vi se spesielt utvalgte gjenstander som er satt sammen på en sånn måte at de reflekterer vår egen personlighet.

  • Fordi vi i dag er utsatt for så mye visuell støy i hverdagen, vil vi ønske å omgi oss med møbler og gjenstander med enkel form- og materialbruk som ligger nært menneskets natur, og som kan gi oss balanse.

Mer trend 2013
© Bo Bedre

Den skandinaviske-japanske trenden er kun en av flere stilretninger som vil prege interiørbildet i 2013. Les alt om trendene i januarutgaven av Bo Bedre, i salg frem til 24. januar!