Til kjøkkenet

Trendy mat, redskaper og kunst som vi vil fylle kjøkkenet med akkurat nå!

Til bords
© Gebr. Thonet Vienna

Det beste måltidet er der du aldri forlater bordet og blir sittende hele kvelden. Med stolen Bodystuhl, som har et bredt sete og ergonomisk ryggstøtte, er dét veldig lett! Den britiske designeren Nigel Coates står bak den myke, sensuelle formen. 11 915 kr fra Gebr. Thonet Vienna.

Naturligvis
© Edblad

Vi vil lage naturlig, sunn og næringsrik mat med gode redskaper i ekte materialer. Disse sleivene i oliventre er så fine at de også får lov til å stå fremme. Fra 69 kr fra edblad.com.

Tidløs
© Georg Jensen

Designstudioet All the way to Paris har latt seg inspirere av mønstre og fargepaletter funnet i Georg Jensens arkiv, og laget en ny utforming av det populære Henning Koppel-uret. Harlekin, diam. 22 cm, 2199 kr fra Georg Jensen.

Helt i frø
© Skagerak

Den nye krukkeserien Edge i vakker terrakotta er helt perfekt til å så vårens første urter i. Krukkene tåler å stå utendørs, men vent med å sette ut til frosten forsvinner – så overlever spirene! 449 kr fra skagerak.dk.

Ny vår
© Stilleben

Ikke noe er mer sanselig en vakker keramikk. Den håndglaserte stentøy­vasen Yuki fra Studio Arhøj har fantastiske farger, og vil garantert skape vårstemning på kjøkkenbordet. H 18 cm, 500 kr fra stilleben.dk.

Flisefin
© Fagflis

Den letteste måten å fornye kjøkkenet på, er å legge nye fliser over kjøkkenbenken. Italienske Mutina har lansert den utrolig vakre serien Rombini, designet av de franske brødrene Ronan og Erwan Bouroullec. Her har de eksperimentert med en rombeform i ulike sammensetninger og farger som skaper spennende teksturer og overflater. Ja, takk! Pris på forespørsel fra Fagflis.

Organisk
© Bolia

Ta våren på forskudd med noe grønt og organisk på kjøkkenet! Signert kunstrykk, Eucalyptus, av Helene Blanche, 760 kr, stilleben.dk, grønn middagstallerken, Craft, 199 kr fra Bolia.

Bordlampe til kjøkkenet.
© Thonet

Godt arbeidslys er viktig. Bordlampen Kuula er både et dekorativt og praktisk tilbehør til kjøkkenet, 6200 kr fra Thonet, designcollectors.com.

Trendy opptrekkere til kjøkkenet.
© Designdelikatessen

Cap er en praktisk og stilren serie opptrekkere fra Hay i matt utførelse som finnes i én bred og én smal variant, valget er ditt! Fra 109 kr fra designdelikatessen.no.

Aktuelle råvarer
© Anders Schønnemann og produsentene

1. Pomelo er en stor pæreformet sitrusfrukt som er en mellomting mellom grapefrukt og appelsin, men mildere i smaken og mindre syrlig og bitter enn grapefrukt. Bak det grønngule tykke skallet gjemmer det seg et delikat lysegult fruktkjøtt som passer godt i desserter, som mellommåltid eller i salater.

2. Kyllinglever er dessverre et litt oversett produkt. Leveren er nemlig full av god smak, er lett å tilberede og så er den ganske billig. Den er grei å rense for sener og skal steke i ganske kort tid. Smakstilsettere som balsamico, cognac, honning og krydderurter tilfører leveren litt ekstra god smak.

3. Polenta har en koketid på bare fem minutter, og husker du å smaksette med salt, smaker det veldig godt. Med konsistens som en tykk grøt kan den gjerne erstatte potetmos.