Stuebordet er utkonkurrert

I år er sofabordet slått ut av en mindre konkurrent - småbordet. Se de flotteste utgavene av designernes nye favorittmøbel her.

© Blå Station

Småbord er i vinden! Bruk dem som konsollbord på hver side av sofaen, samle et par rundt yndlingsplassen din, og sett flere sammen når du skal servere gjester. Mulighetene er mange, og du vil elske danseplassen som åpenbarer seg foran sofaen.
Mono High er et lite sidebord i metall med vendbar glassplate. Platen har folie på begge sider, noe som gjør det lett å endre bordets karakter. Det er også rikelig plass til oppbevaring i foten.
Designet av Mia Cullin for Blå Station.

© Redaksjonen

På designmessen i Milano i år var det ingen store stuebord å se - kun småbord i alle mulige farger og fasonger.
Her fra standen til Moroso. Se så fin skyggen under disse blondebordene blir!

© Arco

Tre er en serie med tre små bord i tre, med tre ben, designet av Jonas Trampedach for Arco.

© Redaksjonen

Flere småbord funker like bra som et stort sofabord når de settes sammen - som her, demonstrert på Vitras stand under designmessen i Milano.

© Minotti

Sidebordet fra Minotti heter Parrish og er et nytt produkt i serien Senza Tempo. Her vist med bordplate i mørkt sotet glass, men fås også forgylt, eller i laserskåret metall. Designet av Rodolfo Dordoni.

© Natuzzi

Chokolat er en serie småbord med forskjellige former og nyanser. Bordene kan settes sammen ved behov og danner harmoniske og organiske former. Bordplaten er i marmor, bena av stål.
Produsert av Natuzzi.

© Bonaldo

Qui Pro Quo er en tre i en-løsning. Bordet er designet av Gino Carollo for Bonaldo. Hullene i bordplatene gjør at de kan stables sammen til ett bord.

© GlobeZone4

Penny er et gøyalt lite sidebord designet av danske busk+hertzog. De asymmetriske bena gir bordet en spennende profil. Penny er produsert av GlobeZone4.

© Offecct

Snowflakes er det betegnende navnet på det nye sidebordet fra Offecct. Et typisk tegn på enkel materialbruk med leken form, designet av Mârten Claesson, Eero Koivisto, Ola Rune.

© Established & Sons

Dette keramikkbordet heter Blend og det har fått en delvis transparent glasur for å understreke det uvanlige materialet. Sebastian Wrong har designet dette spennende møbelet for sin egen bedrift Established & Sons.

© Moroso

Bordet Pylon Prismic er et av de spennende nyhetene fra Diesel for Moroso. Den elegante glassplaten med blinkende krystaller mot det mer industrielle metallunderstellet gir bordet en sterk karakter og touch av glamour.

© Ligne Roset

Dette spennende sidebordet minner om et moderne ildsted. Bordet heter Salam & Meida og er designet av franske Noé Duchaufour-Lawrance for Ligne Roset.

© Knoll

Bellowbordet er en spennende variant fra Walter Knoll. Sylinderfoten er trukket med det mykeste skinn, og har en fast bordplate på toppen. Møbelet er designet av Toan Nguyen.

© Bo Concept

Det er de færreste forunt å kunne shoppe alle møblene som ble vist i Milano. Men møbelmessen er trendsettende også for designkjedene.

BoConcept er kjent for å følge med i timen, og har lansert et nytt sett bord av to stykk. Bordplate fås i svart, eikefi ner eller i hvitt glass H 43,5/38 cm, diam 45/37,5 cm, til 3199 kr. Det største bordet, H 48,5 cm, diam 55 cm, selges enkelt , og koster 2191 kr, BoConcept.