Prestisjetung pris til norsk møbel – og lysdesigner

Torsten og Wanja Söderberg pris 2017 tildeles den norske designeren Daniel Rybakken.

Daniel Rybakken design
© Studio Daniel Rybakken

Röhsskamuseet i Sverige har tildelt den norske lys - og møbeldesigneren Daniel Rybakken den svært prestisjetunge Torsten og Wanja Söderberg-prisen.

Torsten Söderberg Stiftensen som står bak prisen, begrunner utnevnelsen ved å fremheve Rybakkens evne til å «løfte design til et høyere filosofisk nivå. Han reflekterer over store problemer som belysning og interiør, og på grunnlag av denne tenkningen skaper han prosjekter som ikke følger designhistorikken, men heller utvikler den. Med poetiske og magiske effekter gjenskaper han dagslys i lukkede rom og gir oss et nytt lys».

Bli med hjem til tre damer som er litt over gjennomsnittet opptatt av norsk design.

Daniel Rybakken design
© Studio Daniel Rybakken

I tillegg til selve prisen og utstillingen i Göteborg, blir det også laget en dokumentarfilm til ære for prisvinneren – vi gleder oss!

_Her kan du se flere av hans arbeider. _

Daniel Rybakken design
© Luceplan

Rybakken, som er født i Oslo, har siden 2008 bodd i Göteborg der han driver Studio Daniel Rybakken. Han har mottatt flere ærefulle utmerkelser for sitt fantastiske design som blant annet den italienske designprisen Compasso dÓro i 2014 og 2016, Red Dot Award 2007, Bruno Mathsson-prisen 2011, London Design Medal 2013 og Hublot Design Prize i 2015.

Rybakken har også stukket av med Bo Bedre Designpris - sist for Årets designer i 2016.

Lyst på flere designnyheter? Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Daniel Rybakken design
© Kalle Sanner & Daniel Rybakken

Rybakken mottar den gjeve prisen lørdag 4. november og fra søndag 5. november blir utstillingen av årets prisvinner vist på Stadsbiblioteket Göteborg.