© Ikea

Nytt kjendissamarbeid for Ikea

Slipper begrenset kolleksjon med verdenskjent designer.

Etter det suksessrike samarbeidet med den britiske designeren Ilse Crawford i høst offentliggjør Ikea i dag at de har inngått en ny avtale om et høykvalitetssamarbeid – denne gangen med nederlandske Piet Hein Eek.

Produktene som kommer ut av samarbeidet vil bli en del av den begrensede kolleksjonen Jassa, som er planlagt lansert i mars 2017.

Møbelkjeden og designeren planlegger dessuten flere samarbeid i fremtiden.

Nederlandske Piet Hein Eek er en av de store designerstjernene internasjonalt. Foto: Ikea

Eek er en svært anerkjent designer, særlig kjent for sitt fokus på det ufullkomne og for bærekraftig bruk av råmaterialer. Han bruker gjerne uvanlige materialer, det som er tilgjengelig der og da, og mener at det ufullkomne er nøkkelen til å skape virkelig god design.

Den kommende kolleksjonen skal baseres på Eeks designfilosofi, samtidig som produktene gjøres tilgjengelige for flere enn før.

– Å designe for Ikea er nesten det motsatte av det jeg vanligvis gjør. Heldigvis er tankeprosessen den samme i begge tilfeller; for både små og store kvanta må man tenke effektivitet i alle aspekter, sier Eek i en pressemelding fra Ikea tirsdag kveld.

– Plutselig er det mulig å lage produkter med samme mentalitet og holdning, for et større publikum.

© Ikea

På 1990-tallet ble Piet Hein Eek verdenskjent for en serie møbler av gjenbrukte trepaneler. Siden dette er han blitt assosiert med designprodukter i en enkel stil laget av uventede materialer. Foto: Ikea

Ikeas kreative leder Karin Gustavsson sier at Eek vil bidra til kolleksjonen med produkter av naturmaterialer med tradisjonelle teknikker.

– Materialer som ulike naturfibre og batikkinspirerte tekstiler kommer til å uttrykke kolleksjonens eklektiske blanding i en hyllest til vakre håndverkstradisjoner, sier Gustavsson i pressemeldingen.