Ny bar på Astrup Fearnley Museet

Velkommen til den nye museumsbaren Vingen – utelukkende innredet med norsk design!

© Hilde Kvivik Kavli/Emergence Projects

Det er en ny bar i byen! Astrup Fernley Museet åpnet denne helgen den nye museumsbaren Vingen. Gjengen bak Fuglen og Norwegian Icons har fått oppdraget med å innrede baren, og hva skjer da? Kun norsk design, selvfølgelig! Museet og kafeen, med sitt store internasjonale publikum, er dermed et fantastisk utstillingsvindu av norsk design til verden.

Taklampen Evergreen er designet av Jens Praet og Vibeke Skar for Northern Lighting, mens k_rakkene Drifted fra Hem er det Lars Beller Fjetland som står bak. _

© Hilde Kvivik Kavli/Emergence Projects

Det vil være servering av kaffe og lunsj i kafeen på dagtid, mens den om kvelden blir forvandlet til cocktail- og matbar – med nydelige drinker fra anerkjente Fuglen Bar, selvfølgelig.

Stolene Vang er designet av Andreas Engesvik for Tonning & Stryn. Vi er veldig betatt av den nydelige baren. Den røffe betongen og treverket står i tøff kontrast mot de ellers fine, delikate linjene. Messingen i Evergreen-lampen er virkelig prikken over i-en!

© Hilde Kvivik Kavli/Emergence Projects

Astrup Fearnley Museet, med sin fantastiske arkitektur av Renzo Piano, og ikke minst sine spennende samlinger av samtidskunst, ligger nydelig til ytterst på Tjuvholmen i Oslo. Både norske og internasjonale turister – og oslofolk selv! – valfarter hit sommer som vinter.

© Hilde Kvivik Kavli/Emergence Projects

Michelin-kokk Even Ramsvik, sammen med Tom Victor Gausdal, Stian Floer og Anders Braathen, er med på laget, og vil være ansvarlige for matserveringen. I tillegg vil Halvor Digernes, kjent fra Fuglen Bar, stå for drinkene. Med fokus på høy kvalitet, god mat, friske cocktails og interessant kunst vil kulturformidlingen i Vingen være helt i tråd med det både stjernekokkene og Fuglen står for. Mye å glede seg til, altså!

© Hilde Kvivik Kavli/Emergence Projects

Dene helgen vil det være «testhelg» på Vingen, med åpningstider fra 10 til 01 fredag og lørdag, og fra 10 til 18 på søndag. Vi skal en tur innom. Kommer du?

Les mer om Vingen her.

De runde bordene er Gol, designet av Andreas Engesvik for Tonning & Stry, mens stolene rundt er klassikeren Scandia av Hans Brattrud fra Fjordfiesta. Langbordene er Lokee, laget på bestilling etter design av Åsmund Engesland fra Osloform. Vasen på langbordet er Oui av Kristine Five Melvær og Torbjørn Anderssen for Magnor.