© mae-engelgeer.nl og private0204.com

Nå vil vi ha tekstiler!

Du trodde kanskje tekstilenes glanstid var forbi? Å nei da. Her er de igjen!

Er du blant dem som har bannlyst gardinene og vegg til vegg-teppene? Du er ikke den eneste (vi kan sikkert danne en forening, eller noe). Men kanskje har også du, som oss, kjent litt på at det jo blir koseligere med disse tekstilene i hjemmet. Vi har til og med begynt å se på hvilke typer oppheng vi vil ha – svart gardinstang eller usynlig skinne i taket? Uansett, det er ganske mange som føler det slik for tiden, og det gjenspeiles i trendbildet.

VAKRE FARGER Nå som vi skal begynne å veve (for det skal vi vel alle?), må vi også velge farger. Aiayu (bildet) bruker en deilig nøytral palett i sine tekstiler, som vi gjerne kan la oss inspirere av.

Myke tendenser

Ikke bare er gardinene i sin tradisjonelle form tilbake, men de brukes også som romdelere i våre store, åpne løsninger. Gulvteppene vokser i størrelse og blir nesten som vegg til vegg-tepper å regne. Eller vi legger flere mindre oppå hverandre i en slags lappeteppeeffekt, for å dele rommet i soner. Dessuten blir de myke underlagene perfekte sosiale samlere, ettersom vi like gjerne slenger oss på gulvet som i sofaen.

Vi ser også at stadig flere henger tepper på veggene, og ikke minst har vevde åklelignende arbeider gjort sitt inntog (vi vurderer å ta opp håndarbeidet. Kanskje ikke å gå så langt som å anskaffe vevestol, men i alle fall en ramme). Sjekk Instagram, der er det masse inspirasjon!

Nye tekstiler og teknikker gjør dessuten at stoffene kan brukes på nye måter, noe som gjenspeiles i interessante design og former. Dette er spennende – og kjærkomment!

MYKGJØRENDE Tekstilene kan gjerne brukes både på gulvet, i sofaen og på veggen. Her ser du et utvalg av Ferm Livings tekstiler akkurat nå. Lekent, fargerikt og mykt, akkurat som det skal være.