Mikrotrend: Til (dag)sengs!

Vi legger oss langflate for disse deilige dagsengene, som er både fleksible og så utrolig lekre!

Til venstre: Årets nykommer i Bo Bedre Designpris, Vera & Kyte, tenker seg en slik variant. Til høyre nedover: skinn på industrielt understell fra House Doctor, Bolia tilbyr ryggstø i sin Landscape, tk8 av Thomas Bo Kastholm er heit i all sin maskulinitet, konjakkfarget skinn fra Norr11 og Beddo fra Skagerak.

Er det én ting vi ønsker oss mer enn noe annet akkurat nå, så er det en dagseng. Vi tar forøvrig også gjerne med livsstilen en slik dagseng innbyr til, sånn på kjøpet. For du kan vel se det for deg? Ligge litt sånn lettere henslengt om ettermiddagen (eller formiddagen, for den saks skyld, i denne drømmen er alt lov), med en kjølig cocktail innen rekkevidde, skuende på regnet utenfor, mens det fra høyttalerne strømmer ett eller annet mykt og lavt, og vår elskede (en Harvey Specter à la Suits-type) masserer føttene våre uten å be om gjenytelse. Ikke sant? Vi vil ha alt det, og vi vil ha det n å! Pretty please? Om vi bare klarte å velge hvilken av disse fantastiske dagsengene drømmen vår skulle utspilles på nå, så ville alt være i boks. Eller hvordan var det med de pengene igjen ...?

Ole Wanscher designet dagsengen i Colonial-serien (til venstre) for Carl Hansen & Søn i 1949. Tidløs! Menus dagseng er et grafisk kult element i interiøret i tillegg til å være et ekstra loungemøbel.

Poul Kjærholms PK80 fra Fritz Hansen er en evig klassiker. Vi elsker den!