Mikrotrend: Moderne lysekroner

I taket skal det henge en storslått lysekrone igjen. Denne gangen en av det moderne slaget! Her er 12 blikkfang til stuen og spisestuen.

Lampe og sky
© Produsenten

Lampen Cloud er lett å få øye på samtidig som den har et mykt og organisk formspråk. Så vakkert!

La deg inspirere av disse spisestuene..

Lampen kommer i tre størrelser og prisen starter på 41 853 kroner. Det er det New York-baserte Apparatus Studio som står bak designen.

Formet som en istapp
© Produsenten

Det er designstudioet 365° North som har designet Piper Lounge pendel for Bolia. Vi får assosiasjoner til istapper som henger ned fra et tak.

Les hvordan interiøråret 2017 blir på BoligPluss.no.

Trigonometriske former
© Produsenten

Denne lampen er fra det trendsettende Apparatus Studio og spiller på trigonometriske prinsipper. Materialer som håndstøpt porselen og solid messing gjør den interessant og kul! Triad kommer i tre ulike sammensetninger og størrelser, og koster fra 22 635 kr.

Denne trenden kommer du ikke unna i vår.

Shaker-inspirert lysekrone
© Produsenten

Shakerstilen er enkel, ja nesten asketisk, og taklampen Cast fra Menu bærer den helt enkle designen og henger som en skulptur i rommet.

Allikevel tar den oppmerksomheten og fyller tomrommet over spisestuen.

Hold deg oppdatert på de siste trender og design her.

Organisk og forenklet lysekrone
© Produsenten

Det tradisjonelle, prismekledde og ornamenterte uttrykket til en tradisjonell lysekrone er byttet ut med det organiske, forenklede og kunstneriske.

Lampen Bolle fra italienske Gallotti&Radice har «greiner» av patinert metall og munnblåste kupler i klart glass, lampestudio.no.

Stram og kul
© Produsenten

I et interiør er lampen selve prikken over i-en, kronen på verket. Da kan den gjerne være vill, kul og spektakulær! Lampen Laurent, designet av canadiske Lambert & Fils, er en versjon i stram geometri, lambertetfils.com.

Håndlagd og fantasifull
© Produsenten

Da vi for første gang fikk se de håndlagede og fantasifulle lampene fra den New York-baserte designeren Lindsey Adelman, falt vi pladask. For noen nydelige former! For noen flotte materialer! Lampene minnet om brokete messinggreiner, med store frukter eller bær av håndblåst glass.

Lindsey Adelman gjør oss målløse med sine moderne lysekroner.

Glasskupler i taket
© Produsenten

Lignende design som Lindsey Adelmans glasskuppel-lampe har dukket opp her og der, noen mer industrielle og rå, andre mer stramme og geometriske. Denne er fra Madam Stoltz og av det stramme slaget.

Krystall-lampe
© Produsenten

Lampen Seeds er inspirert av naturlige krystaller og blir definitivt kronen på verket i en minimalistisk stue, designet av New York-baserte Bec Brittain.

Art deco-lampe
© Produsenten

Det oppstår en spesiell magi med spektakulære former og dekadente materialer! Sammensetningen av messing, glass og metall gjør at denne taklampen fra Madam Stoltz glir perfekt inn i en trendy art deco- innredning.

Industriell lysekrone
© Produsenten

Tokyo-lampen fra Watt & Veke er en industriell variant av en moderne lysekrone og gjør helheten mer uhøytidelig og avslappet.

Taklampe i 20-tallsstil
© Produsenten

Franklin Chandelier er en del av Søren Rose Studios Tribeca-serie. Inspirerert av industrielle deler fra amerikanske 20-tallslamper, menu.as.