Høstens største interiør-tendenser
Fikk du ikke med deg høstens tendensutstilling på Oslo Design Fair i helgen, kan du se alle bildene fra utstillingen her!
To ganger i året samles design-og interiørbransjen på Oslo Design Fair for innkjøp, utstillinger og for å samle inspirasjon. Tendens-utstillingen på messen favner de fire viktigste bevegelsene i interiørverden og er kuratert av stylister som jobber med interiør til daglig, impulsene de får i jobben og ved reiser til blant annet Milano. I år er utstillingen kuratert av stylistene Kirsten Visdal og Per Olav Sølvberg og temaet for utstillingen er fortid og fremtid. Her spiller nostalgien en viktig rolle i innredningen. Men ikke ren nostalgi som vi kjenner den fra før.
– En frisk følelse av nostalgi trer frem, drevet av en konstant tilgang til både ny og gammel fortid takket være digital kultur og tempoet i sosiale medier. Fokuset er ikke lenger på én epoke, et sted eller én kultur, men en levende og eklektisk miks med innflytelse på alle aspekter av design, sier trendanalytiker Gemma Riberti i verdens fremste trendbyrå, WGSN.
Vi besøkte Oslo Design Fair i begynnelsen av året. Dette sa ekspertene om interiør-trendene da.
Høstens utstilling var designet som et hjem og delt opp i fire forskjellige rom: Stuen, kjøkkenet, soverommet og verkstedet. Det var et stort spenn i stilene i de ulike rommene; fra det helt nedtonede og asketiske til det futuristiske og luksuriøse.
Stylistene Per Olav Sølvberg og Kirsten VIsdal oppfordrer publikum til å blande de fire stilene til tross for det store spriket mellom dem.
I soverommet var den futuristiske stilen representert. Det var innredet i kjølige blåtoner, og moderne innslag som neonlys sto i kontrast til bestemors gamle senger.
– Dette er en stil for de selvsikre. De som ikke ønsker å gå i takt med andre og som synes det er viktig å ta vare på fremtiden, forteller kreativ direktør for Oslo Design Fair Grete Sivertsen.
BoligPluss er drevne på å mikse nytt og gammelt. Her har de samlet hjem var egentlig noe helt annet, men ble gitt nytt liv av kreative beboere.
Grete spår også en blomstrende interesse for kunst og historien bak objektet. Spesielt blant yngre og folk flest.
– Vi kan få alt vi ønsker oss av masseproduserte ting og behovet for å ha noe av betydning blir sterkere. Kunst er veldig ekte i motsetning til teknologien som kommer til å ble mer et hjelpemiddel og skjult i innredningen, forteller hun.
Usikker på hva slags kunst du skal velge? Her er våre beste kunstråd for dummies!
Utstillingens stue var malt i en dempet fargeskala i vakre jordfarger og variasjonen var stor, fra det kalde grå til de varme, gylne bruntonene.
– Dette er en nytolkning av art deco-stilen og skal være dekadent uten å bli harry, mener Grete Sivertsen. Grafiske elementer, myk velur og skinnende metaller kjennetegner denne tendensen.
Håndlagde objekter, grafiske lamper og speil samlet i et lekkert stilleben i utstillingens stue under merkelappen « Ny luksus».
– Det er kjenneren som bor her. En stilsikker og bevisst person som samler arvestykker og er opptatt av historien bak objektet, forteller Sivertsen.