Her er årets møbeltrender

Se de flotteste nyhetene og de tydeligste trendene fra møbelmessen i Milano/Europas største designmesse

Møbeltrender 2011
© Produsentene

Møbelmessen i Milano er årets mest trendsettende hendelse i designverden. BO BEDRE var selvsagt på plass, og vi har sett oss ut trendene som vil prege møbelproduksjon og interiørdesign de neste par årene. Klikk videre og se hva som blir trenden framover!

Tilbake til 60-tallet
© Poltrona Frau

50- og 60-tallet er tilbake for fullt. Det er elegant, maskulint og brunt, men mest av alt kult. Skrivebordsserien Ginger er designet av Roberto Lazzeroni for Poltrona Frau. Stolen og bordet er trukket i vakkert skinn. Ikke bare ser det eksklusivt ut, men det lukter slik også.

Hilsen til Hans J. Wegner
© Andreu World

Aner vi en liten hilsen til Hans J. Wegners påfuglstol bak dette gode, spanske håndverket? Kombinasjonen av det dreide treverket og de flotte fargene vekket i hvert fall oppsikt i Milano. Nub Chair er designet av Patricia Urquiola for Andreu World. Standardversjonen hadde understell i stål, en kul og moderne detalj.

Konjakkfarge
© Foscarini

Den vakre glasslampen Chouchin er inspirert av japanske papir- og bambuslamper. Den er designet av franske Ionna Vautrin for Foscarini, og har en fargekombinasjon som vi så mye av på alle typer produkter i Milano.

Flere favoritter
© BO BEDRE

Se de flotteste møblene innen retrotrenden i BO BEDREs juniutgave, i salg fra 30. mai 2011.

Klikk videre og se neste trend fra Milano!

Stein, tre og lær
© BO BEDRE

Eksklusive, naturlige materialer og fantastisk håndverk er den sterkeste trenden akkurat nå. Det er poetisk, vakkert og snakker til hjertet.

Materialmiks
© Flos

Den lille bordlampen Piani er designet av Ronan og Erwan Bouroullec for Flos. Lampen har to flater, og den nederste kan brukes som hylle. Fås i plast, eik og stein. Her er det materialene som skaper poesien.

Se redaksjonens egne bilder fra Milano.

Funksjonalitet og komfort
© BO BEDRE

Nå skal møblene tilpasse seg dine ulike behov, og gjøre hverdagen enklere og mer behagelig. Komfort og funksjonalitet er viktigere enn noen gang.

Lampe med mobillader
© Flos

Lampen Biblioteque Nationale har hyller til bøker, telefon og lesebrett, samt usb-port i sokkelen slik at du kan lade samtidig. Den er designet av Philippe Starck for Flos, og har lik lampeskjerm som hans Miss K-lamper.

Ergonomisk design
© Vitra

Barn liker ikke å sitte stille, og ender ofte med å vippe på stolen eller sitte ytterst på kanten. Den nye stolen Tip Ton er produsert av Vitra er tilpasset disse sittestillingene, med en meie-liknende konstruksjon på understellet. De kommer i mange farger, er superfine og utrolig gode å sitte på!

Tip Ton er skapt av designfirmaet BarberOsgerby, som ønsker å lage flere møbler tilpasset barn og ungdom. Den kan stables, og kommer i mange lekne farger.

Gult er fortsatt kult
© BO BEDRE

Frekke kombinasjoner, spreke detaljer og fremfor alt mye gult gir en optimistisk tro på fremtiden. Sennepsgult var det mye av fortsatt, og den knallgule fargen er kommet for fullt. I fjor var gulfargen kombinert med petroleumsblå, nå er den satt sammen med rødt og oransje.

Skallstol i tre
© e15

Den eksperimentelle treskallstolen Leo er kommet i flere utfordrende farger, men gult er og blir vår favoritt. Den er designet av Stefan Diez for e15.

Finurlige detaljer
© BO BEDRE

Flere designere har funnet inspirasjon i romfart, bilteknologi og det maritime. Det er gjennom detaljene designen kommer til sin rett.

Kommode med skyline
© Casamania

Reolen Container er en liten skyline av forskjellige materialer og funksjoner, som står stødig på en benk i alm.. Den er designet av Alain Gillesqui for Casamania.

Maritim lampe
© Zero

Norge var det første landet som produserte glassblåser til fiskegarn. Det var i 1840, og i 2011 har svenske Zero laget en flott moderne versjon, der svenske garnbøtere har knyttet de runde nettene. Lampen fisherman er designet av Mattias Ståhlbom for Zero.

Stuemøbler ute
© BO BEDRE

Nå er utemøblene så flotte og formfulle at det ikke spiller noen rolle om du plasserer dem midt i stuen eller ute på terrassen.

Corbusier-sofa til utendørs bruk
© Cassina

Det var et vell av lekre utemøbler i Milano. Selv Le Corbusier flotte LC3-sofa er nå kommet for utendørsbruk. Vi trenger vel ikke la den stå ute hele vinteren her i Norge, men så utrolig kult å ha en slik til de lange sommerkveldene!

Se redaksjonens egne bilder fra Milano.